Як живе івент-індустрія в період війни, розповідає сервіс RENTY.UA

2

За останні чотири роки івент-індустрія пережила чимало потрясінь. Сьогодні, коли країна героїчно виборює незалежність, українцям не до галасливих заходів. З іншого боку, життя продовжується тут і зараз — весілля, дні народження, робочі зустрічі не проходять повз нас. Проте стан війни відображається на темпі, форматі та настрої свят — українці обирають камерні та сімейні події. Відповідно локаціям слід трансформуватися під актуальні реалії. Як саме, розповідає RENTY.UA.

RENTY.UA – сервіс онлайн бронювання івент-майданчиків під будь-які заходи. Має досвід роботи із понад 700 локаціями. Функціонує з 2016 року та покриває міста мільйонники (Київ, Одеса, Харків, Дніпро. Нещодавно запустився у Львові). Портал займає топові позиції у ніші локацій для івентів.

Ринок локацій для заходів

З лютого минулого року близько 80% локацій для заходів, що розміщувалися у каталозі RENTY, перестали залучати клієнтів. 30% із них повністю закрилися чи заморозили бізнес. Решта відновила показ оголошень та продовжила рекламуватись на спеціальних лояльних умовах, які були розроблені сервісом, — з 50% знижкою практично до кінця 2022 року. 

З іншого боку, значно впали ціни на оренду, — власники локацій були змушені знизити прайс залу в середньому на 30 – 40%. Середня ціна оренди локації до 20 людей в Києві впала із 1000 грн до 700 грн за одну годину.

«Ми помітили, що взимку зріс попит на коворкінги не тільки серед людей, які потребували зручне місце для роботи, але і серед компаній, які шукали майданчик для проведення корпоративних заходів і зустрічей. Обовʼязковою умовою було наявність світла та інтернету. З середи лютого відновилася зацікавленість в лофтах, затишних просторах у вільному стилі для приватних заходів: ювілеї, дні народження, весілля. Також спостерігається активність щодо терас та дахів, оскільки через завантаженість графіка їх потрібно замовляти заздалегідь. Все це говорить про те, що ринок оживає і готується до нового теплого сезону», — коментує фахівець з роботи з клієнтами RENTY.UA Катерина Андріїва.

Які умови оренди та які запити від організаторів заходів?

Погана новина полягає в тому, що ринок івент-просторів скоротився. Однак хороша – кількість конкурентів зменшилась серед орендодавців. 

Попри складний час, це ще й можливість для хостів збільшити впізнаваність майданчика та наростити клієнтську базу з меншими зусиллями та витратами, просто працюючи та забезпечуючи основні запити від клієнтів. 

Локації, які не стоять на місці, а змінюються разом із потребами замовника, отримують найбільше бронювань. Наприклад, важливо:

  • Обовʼязкова наявність резервного електропостачання, якого буде достатньо для світла та звуку. Жоден захід не може відбутися без цього. Гості очікують від локації максимальної підготовки до екстреного відключення електрики, щоб не допустити повний блекаут у залі.
  • Прозорі та передбачувані умови проведення заходів під час повітряної тривоги – наявність цокольного приміщення або близькість укриття.
  • Гнучкість до запитів клієнтів, а саме індивідуальні знижки на оренду, виходячи із бюджету заходу. 

Якщо ви власник локації або ж в пошуку нетривіального місця для проведення івенту, завітайте на renty.ua, щоб оцінити ринок, переглянути пропозиції, скласти бюджет. Сервіс є безкоштовним для організаторів заходів, тарифи ж на розміщення оголошень для власників знаходяться тут

До кінця березня можна скористатись спеціальною знижкою на розміщення у розмірі 22% для читачів AIN.UA, просто повідомивши про це менеджеру renty.ua

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук