Apple запустила платіжний сервіс Apple Pay Later. Він дозволяє купувати частинами

На днях Apple анонсувала запуск нового платіжного сервісу, про який вже понад рік йдуть розмови — Apple Pay Later. Це функція, що дозволяє користувачам ділити оплату покупок на 4 платежі. Доступна вона поки лише тільки в США.

  • Платежі можна вносити протягом 6 тижнів з моменту купівлю без стягнення відсотків чи будь-яких комісій. Історія таких оплат відображатиметься у додатку Wallet — у ньому можна перевірити загальну суму по усім виплатам, суму, яку належить виплатити, календар з датами виплат.
  • Вже зараз користувачі через Wallet можуть подати заявку на отримання кредиту у розмірі від $50 до $1000, яким зможуть оплачувати покупки за допомогою Apple Pay — це стосується, у тому числі підписок у додатках App Store.
  • Сервіс запустився у США, але і так він доступний поки не для всіх — найближчим часом Apple запросить окремих користувачів для тестування нової функції. Далі — нею зможуть користуватися усі.

Чому це цікаво? По-перше, для Apple це ще один крок по виходу на банківський ринок після запуску банківських карт (у партнерстві) Apple Card. Маючи значну базу користувачів, компанія починає їх монетизувати та заробляти через сервіси: не беручи комісію з покупців, компанія бере її з продавців. По-друге, Apple має значні фінансові запаси і може пропонувати кращі умови, ніж інші подібні сервіси, як от Klarna чи Affirm: вартість акцій останнього просіла на 6% після виходу цієї новини.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук