Польський IT-гігант Euvic Group придбав українську компанію Exoft

Польський ІТ-консорціум Euvic Group купив львівського постачальник програмного забезпечення Exoft. Про це AIN.UA повідомив співзасновник Mergewave Capital та M&A представник Euvic в Україні Тарас Бачинський. Сума угоди не розголошується, але на думку засновника InSoft Partners Віталія Горового, складає менше $1 млн.

Фото: Тарас Бачинський
  • Зі слів Бачинського, Euvic має намір створити сталу присутність в Україні найближчими роками шляхом поглинання українських ІТ-компаній сукупно на 1000+ фахівців.
  • Також у планах — будівництво сервісних центрів в Україні, а також розвиток бізнес-центрів на скандинавських та американських ринках, у Дубай та Великій Британії. 
  • Хоча стратегія поглинання хоча й передбачає поступовий викуп контрольного пакета, при цьому поглинута компанія зберігає повну операційну автономність. 
  • Приєднання Exoft є першим кроком на шляху до закордонної експансії Euvic Group. Компанія інтенсивно працює над міжнародною диверсифікацією своєї команди та прагне посилити свою присутність в країнах Східної Європи. 

«Exoft має міцні позиції на ринку розробки програмного забезпечення та команду висококваліфікованих співробітників. Сподіваюся, що входження Exoft до групи Euvic дозволить обом сторонам розвиватися та значно підвищити ефективність. Так, ми усвідомлюємо ризики, пов’язані з веденням бізнесу в поточній ситуації в Україні, але бачимо в цьому і можливості. ІТ-індустрія, попри все, залишається стабільною. Ми віримо, що війна закінчиться, і хочемо підтримувати наших партнерів у подальшому розвитку», – коментує Лукаш Чернецький, віцепрезидент Euvic.

  • Euvic Group заснована у Польщі та знаходиться на ринку 17 років, налічуючи близько 5000+ працівників. Компанія спеціалізується на забезпеченні IT послуг у Польщі та деяких європейських країнах.  
  • Exoft —  українська компанія з центром розробки у Львові, що налічує до 80 ІТ-фахівців. Основна спеціалізація  – розробка десктопного, веб та мобільного програмного забезпечення з використанням технологій С#, .NET MVC Web API, ASP.NET, WPF, WCF. Компанія працює на більш ніж 24 іноземних ринках.

UPD: На думку Віталія Горового, засновника InSoft Partners, компанія Exoft на сьогодні може оцінюватися у менше мільйона доларів. Але в процесі докуповування наступні транші можуть залежати від результатів компанії і тому фінальна сума всіх оплат може бути вищою.

«Оскільки в Euvic зазначили, що поглинання відбувається в рамках стратегії поступового викупу контрольного пакета, можна зробити висновок, що на даний момент вони придбали меншу частку, аніж контрольний пакет. Отже є якась домовленість, за якою вони можуть за якимось мультиплікатором докупити чатку згодом, і фінальна сума буде більшою, в залежності від результатів розвитку компанії, – зазначив Горовий.

Якщо це перша угода для Euvic, є відчуття, що вони просто вирішили отримати досвід M&A, тому обрали компанію з невеликим штатом і вартістю угоди. Якщо результати будуть позитивні, вони робитимуть наступні купівлі, якщо ж ні – вони ризикують невеликими грошима».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук