Мінцифри: видавати повістки через месенджери — технічно неможливо

Видавати повістки онлайн, наприклад, через месенджери по типу Viber чи Telegram в Україні наразі неможливо, вважає очільник Міністерства цифрової трансформації (Мінцифри) Михайло Федоров. Про це він говорив у інтерв’ю «Ліга.net».

  • Днями член комітету Верховної Ради з питань національної оборони, безпеки та розвідки Федір Веніславський говорив про ймовірність роздачі повісток користувачам у Viber чи Telegram.
  • На думку Михайла Федорова, голови профільного міністерства, шо опікується державними цифровими сервісами, це зробити технічно неможливо, принаймні 2023 року. Одна із причин: у месенджері неможливо верифікувати особу.
  • Зазначимо, що більшість мобільних номерів в Україні — передплачені, а отже не прив’язані до паспортних даних користувача чи інших даних, за якими можна встановити його особу. Голова Мінцифри підкреслює, що поки в країні не буде якісного реєстру військовозобов’язаних із верифікованими номерами телефона, таку розсилку не вийде провести:

«Я думаю, або він некоректно висловився, або просто це вирвано з контексту. Не думаю, що це серйозне політичне бачення. Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов’язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив’язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році», — говорить чиновник.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук