У кожному MacBook зашитий White Paper біткоїна. Як знайти і навіщо він там?

1

У кожному MacBook приховано зашитий White Paper біткоїна. Це технічний документ, в якому було викладено детальний опис проєкту, вперше він був опублікований у 2008 році. Його виявили випадково, на це звернув увагу засновник інвестиційного фонду Hypra Ігор Перція.

Він міститься на кожному ноутбуці, починаючи з версії macOS Mojave (10.14.0), яка вийшла у 2018 році, і до поточної версії ОС Ventura (13.3), однак відсутній на High Sierra (10.13) і більш ранніх версіях системи.

Як знайти White Paper біткоїна в MacBook?

В утиліті Image Capture документ використовується як зразок для пристрою під назвою «Віртуальний сканер II», який або приховано або встановлено не для всіх за замовчуванням. Незрозуміло, чому він прихований і для чого саме він використовується. Є версії, що він може використовувати функцію «Імпортувати з iPhone».

Знайти цей файл можна двома способами.

  • Відкрийте термінал та введіть наступну команду: open /System/Library/Image\Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf .
  • Можна просто відкрити файл за наступним шляхом: System -> Library -> Image Capture -> Devices -> VirtualScanner.app (клік правою клавішею: «показати вміст”) -> Contents -> Resources -> simpledoc.pdf.

Чому він там?

31 жовтня 2008 року Сатоші Накамото опублікував White Paper біткоїна. Це був 9-сторінковий технічний документ, в якому було викладено детальний опис проєкту, його архітектуру та спосіб взаємодії з користувачами. Цей документ пояснює принцип децентралізованих платежів в інтернеті, що можуть проходити без участі банків, держав та інших організацій.

Чому з усіх документів у світі – саме Whitepaper Bitcoin захований у макбуках? Таким питанням задається зокрема технобогер Енді Байо. Чи існує секретний біткойн-фан, що працює в Apple? Файл має назву «simpledoc.pdf», а його розмір становить лише 184 КБ. Можливо, це був просто зручний, легкий багатосторінковий PDF-файл для тестування, який не призначений для перегляду кінцевими користувачами. В Google майже немає інформації про це, за винятком одного Twitter-треду і одного посту Apple-комʼюніті.

Між тим, люди вже вигадують теорії, що пов’язують дуже таємничого засновника мережі біткоїн Сатоші Накамото та Стіва Джобса: останній запис Сатоші датований 2010 роком, а сам Стів Джобс помер у 2011.

Відповіді на питання, навіщо на макбуках Apple міститься документація біткоїну, немає. В компанії поки що ніяк не прокоментували цю знахідку.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук