Знову криза чіпів: все через попит розробників систем штучного інтелекту

Компанії, які зараз намагаються отримати вигоду від буму штучного інтелекту, викликаного OpenAI, стикаються з проблемою: вони просто не можуть знайти достатньо комп’ютерів для тренування власних розробок. Як повідомляє The Information, стрибок попиту на серверні чіпи спричинив дефіцит і великі постачальники хмарних серверів обмежити їх доступність.

  • Різкий стрибок попиту на серверні чіпи, які можуть тренувати та запускати програмне забезпечення для машинного навчання, спричинив дефіцит. Це своєю чергою спонукало великих постачальників хмарних серверів, включаючи Amazon Web Services, Microsoft, Google та Oracle, обмежити їх доступність для клієнтів.
  • Деякі клієнти повідомили про місяці очікування оренди апаратного забезпечення. «Усі стартапи, які намагаються потрапити в цей простір… можливо, вони можуть отримати один [сервер], але неможливо отримати п’ять», — сказав Джонні Даллас, засновник і генеральний директор компанії Zeet.
  • Дефіцит серверних чіпів викликає розчарування у розробників програмного забезпечення, які намагаються створювати інструменти на основі останніх досягнень у моделях машинного навчання та штучного інтелекту.
  • Ці програмісти як у стартапах, так і у великих компаніях розробляють широкомовні моделі, подібні до ChatGPT від OpenAI, проте не можуть реалізувати свої проекти через банальний брак потужностей.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук