Як змінити іконки застосунків на iOS 14. Покрокова інструкція

Читати на RU

У iOS 14, яку Apple представила 15 вересня, з’явилася можливість додавати на робочий стіл віджети. Раніше вони були доступні на окремому екрані ліворуч від робочого столу, але тепер їх можна розміщувати упереміш з іконками програм. До того ж можна змінювати зображення самих іконок! Багато хто критикує цей крок Apple, а тим часом у Twitter вже завірусився хештег #ios14homescreen, за яким користувачі діляться своїми варіаціями оформлення головного екрану. AIN.UA розповідає, як змінити іконки на iOS-14.

Як змінити іконки на iOS-14

Що трапилося

На Android кастомізацію робочого столу реалізували давно, а на iOS її ніколи не було, тому багато користувачів сприйняли нововведення з великим ентузіазмом. Він сягнув апогею, коли стало зрозуміло, що головний екран можна урізноманітнити не лише віджетами — тепер на iPhone можна змінити іконки застосунків.

Користувачі почали активно ділитися своїми варіантами оформлення. Деякі мають непоганий вигляд, за деякими можна легко вгадати вік власника та його захоплення, трапляються й зовсім інфернальні варіанти. Деколи це перетворюється на окремий вид мистецтва (але переважно використовується все-таки для самовираження).

Як змінити іконки на iOS — покрокова інструкція

Насправді реально зробити це не можна. Але можна змінити назву іконок за допомогою «милиці». Для цього будемо використовувати застосунки «Команди» або Widgetsmith.

Заходимо до «Команди».

изменить иконки на iOS-1

Натискаємо «+» у верхньому правому кутку. Відкриється меню «Нова команда».

изменить иконки на iOS-2
изменить иконки на iOS-3

Натискаємо «Додати дію» –> «Скрипти». Відкриється список варіантів команд. Потрібно проскролити вниз до варіанта «Відкрити застосунок».

изменить иконки на iOS-4
изменить иконки на iOS-5
изменить иконки на iOS-6

Після натискання на кнопку «Вибрати» відкриється повний список встановлених у вас застосунків. Виберіть потрібний, а потім натисніть на іконку з трьома точками у правому верхньому кутку.

Введіть назву застосунку (це не обов’язково, можна залишити як є). Уже тут за бажання можна кастомізувати іконки в єдиному кольорі. Для цього потрібно натиснути на іконку, вибрати колір та відповідний гліф.

Але якщо вам цього недостатньо, й ви хочете підвантажити замість іконки своє зображення, натисніть посилання «Додати на екран «Додому».

изменить иконки на iOS-7

Тут знову введіть назву програми та натисніть на іконку. У меню виберіть потрібну опцію, наприклад, «Вибрати фото», встановіть будь-яке фото з галереї замість іконки й натисніть «Додати».

изменить иконки на iOS-8

Команда з’явиться на робочому столі.

Слід розуміти, що це не іконка застосунку, це іконка команди на відкриття застосунку. Після натискання на неї ви спочатку побачите меню «швидких команд», після чого вас переадресують на власне додаток.

Далі — справа терпіння та техніки. Вам доведеться зробити все те саме для кожного застосунку, іконку якого ви хочете кастомізувати.

Але й це ще не все.

Що робити зі старими іконками?

Тепер на головному екрані у вас їх дві — одна для команди, інша — для застосунку.

Старі іконки можна приховати. Для цього натисніть потрібну іконку на екрані та виберіть пункт меню «Змінити екран «Додому». Після цього виберіть пункт меню «Перемістити до бібліотеки застосунків» — програма зникне з робочого столу, але всі дані зберігатимуться. Таким чином, команда залишиться робочою і відтепер виконуватиме роль реального застосунку.

Про всяк випадок записали для вас також швидку відеоінструкцію:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук