iPhone збирає історію пересувань користувача. Як її подивитися

Читати на RU

Як переглянути свою історію пересувань в iPhone

Смартфони Apple збирають дані про пересування користувача в детальну історію. Знайти її без точних інструкцій важко. Для цього потрібно:

  • зайти в налаштування;
  • перейти до вкладки «Конфіденційність»;
  • далі — до «Служби геолокації»;
  • проскролити до самого низу сторінки, до останнього пункту — «Системні служби»;
  • наприкінці списку буде пункт «Значущі місця» (за англійської локалізації — Significant Locations).

Далі стороннім вхід заборонено — щоб переглянути свою історію пересувань, необхідно пройти автентифікацію за Touch ID або FaceID. Після чого можна перейти до вкладки по конкретному місту та подивитися свої пересування на карті.

Зображення в матеріалі: AIN.UA

За кожною адресою можна переглянути докладну інформацію аж до того, скільки часу ви там пробули, як доїхали та скільки разів відвідували.

Також можна побачити такі локації, як «Дім», які сервіс визначає автоматично з огляду на поведінку користувача. Також сервіс відносить особливо тривалі поїздки до окремої категорії з назвою міста.

Як це вимкнути

Історію можна очистити в один клік, причому одразу для всіх підключених пристроїв. Для цього потрібно натиснути кнопку «Очистити» в кінці списку історії пересувань і підтвердити свій вибір. iPhone попередить, що при цьому історія зникне з усіх пристроїв, на яких здійснено вхід до облікового запису користувача в iCloud.

Також просто можна вимкнути збирання інформації про часті пересування. Для цього достатньо зняти галочку в налаштуваннях.

Навіщо взагалі потрібна ця історія? Як Apple її використовує?

Якщо вірити самій Apple — ніяк. Компанія не має доступу до історій пересування користувача, бачити їх може лише він сам. Усі дані зашифровані та не можуть бути прочитані компанією. Використовуватися вони можуть лише внутрішніми сервісами — картами, календарем, фото тощо — для зручності самого користувача. Принаймні так сказано в описі функції «Значущі місця».

До речі, у системних службах можна побачити, які сервіси нещодавно використовували геолокацію. Вони відзначені стрілками різних кольорів.

Нагадаємо, Google стежить за пересуваннями користувачів, навіть якщо відключити всі сервіси.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук