В iOS 17 Apple дозволить альтернативні магазини застосунків і встановлення сторонніх додатків

Журналіст Bloomberg Марк Гурман повідомив, що Apple працює над переробкою програмного забезпечення, щоб відкрити iPhone для завантаження сторонніх додатків. Ця новина не є несподіванкою, адже у 2022 році Єврокомісія схвалила два законопроекти, які вимагають від платформотримачів дозволити встановлення сторонніх додатків.

  • Як повідомляє Bloomberg, розробники Apple вже працюють над переробкою програмного забезпечення, щоб відкрити iPhone для завантаження програм через сторонні магазини додатків.
  • Це робиться, щоб компанія змогла відповідати новим європейським нормам по боротьбі з монополіями великих платформотримачів до наступного 2024 року.
  • Нагадаємо, що в липні 2022 Єврокомісія схвалила законопроекти «Про цифрові ринки» (DMA) та «Про цифрові послуги» (DSA), спрямовані на боротьбу з монополіями технологічних гігантів. Серед іншого, ці закони вимагають від платформотримачів надавати доступ до сторонніх платіжних систем та дозволити встановлення сторонніх додатків.
  • Крім того, відповідно до нових європейських норм, Apple доведеться дозволити користувачам видаляти будь-які додатки та відмовлятися від основних сервісів, що надаються платформоутримувачами «з коробки» разом з пристроями.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук