Google готує Pixel Fold — конкурента складаного Samsung Fold

Вже в червні Google планує випустити свій перший складаний смартфон Pixel Fold, який буде коштувати понад $1700, що зробить його найдорожчим продуктом у серії смартфонів Google. Як повідомляє CNBC, Pixel Fold, що конкуруватиме з телефонами Samsung, матиме найміцніший шарнір на складаному телефоні та пропонуватиме можливість обміну в разі несправностей.

Яким буде Pixel Fold?

Samsung Galaxy Fold4. Джерело: Samsung

Відповідно до внутрішніх документів і зображень, які переглянув CNBC, Pixel Fold, відомий під кодовою назвою Felix, матиме найміцнішу петлю на складаному телефоні. Він коштуватиме понад $1700 і буде конкурувати з Galaxy Z Fold 4 від Samsung за $1799.

Згідно з документами, Google планує зробити Pixel Fold водостійким і додати в пристрій зовнішній екран розміром 5,8 дюйма. Фотографії показують, що телефон відкривається як книга, і перетворюється в невеликий 7,6-дюймовий планшет, такого ж розміру, як дисплей конкурента Samsung. 

Він важить приблизно 285 грамів (що робить його трохи важчим за Samsung Galaxy Z Fold 4), але має більший акумулятор, якого, за словами Google, вистачить на 24 години звичайного використання або до 72 годин у режимі низького енергоспоживання.

Згідно з документами, Pixel Fold працює на чіпі Tensor G2 від Google. Це той самий процесор, який був запущений у телефонах Pixel 7 і Pixel 7 Pro минулого року. Pixel Fold дасть Google шанс показати, що таке повністю створений Google складаний телефон. Інші Pixels, наприклад, мають ексклюзивні функції, доступні не на всіх телефонах Android, як-от параметри редагування фотографій, які працюють на процесорі Tensor.

Чому це цікаво?

Складані смартфони — це вже актуальний тренд, який важко ігнорувати навіть таким компаніям, як Google. На початку квітня аналітична компанія Counterpoint Research провела опитування серед американців, щоб з’ясувати, як вони ставляться до складаних смартфонів. За результатами дослідження, майже третина користувачів сказали, що їхній наступний смартфон, швидше за все, буде складаним.

  • 28% поточних користувачів, швидше за все, віддадуть перевагу складаному смартфону як наступну покупку.
  • 46% респондентів вважають найбільш популярним брендом для покупки складаного пристрою Samsung. За ним йдуть Apple з 39% (яка, до речі, не випустила жодного складаного пристрою) і Motorola з 6%.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук