25 найкращих мемів за всю історію інтернету: Nyan cat, доге, рікрол та інші

Читати на RU

Що ми робили б у соціальних мережах, якби не Карл, похмурий кіт та інші меми? Слід віддати їм належне — це афоризми нашого часу, які виражають емоції краще за смайлики, допомагають правильно розставити акценти й часом несуть у собі глибинну мудрість, приховану за зовнішньою іронічністю. Журналісти Washington Post зібрали 25 найкращих мемів за всю історію інтернету: тут і Nyan cat, і пригоди Чака Норріса й давніші меми родом з 1990-х. Нижче повний список у хронологічному порядку.

Малюк, що танцює  (1996)

Справжній пращур сучасних інтернет-мемів. Намальована в 3D дитина, яка танцює під пісню Blue Swede Hooked on a Feeling уперше з’явилася в кількох епізодах телесеріалу Ally McBeal. Поширення отримав після того, як розробники LucasFilm модифікували його в один з найперших GIF-мемів.

Хом’яки-танцюристи (1998)

Канадський студент-художник у 1998 році створив вебсторінку з 392 хом’яками, що танцюють під зациклену пісню Whistle Stop, прискорену таким чином, що звучить вона так, ніби її виконує не Роджер Міллер, а ці ж хом’яки.

Peanut Butter Jelly Time (2001)

8-бітна Flash-анімація з танцем банана стала інтернет-феноменом 2000-х. Запам’ятовуваний мотив написав і виконав реп-колектив Buckwheat Boyz.

All your base are belong to us (2001)

Сцена, вирізана з японської відеоігри Zero Wing, стала одним з перших мемів, заснованих на грі слів. У ролику лиходій повідомляє противнику, що захопив усі його об’єкти. Однак замість фрази «Уся ваша база належить нам» у японців вийшло зіпсоване «Весь ваш бас належить нам». Безжальний інтернет одразу обіграв обмовку, додавши ще басів.

Хлопець зі Star Wars (2002)

Гайслейн Раза став однією з перших «жертв» інтернету, коли в мережу потрапило відео його енергійного фехтування уявним світловим мечем. Хлопець доволі комічно копіює трюки джедаєв, видаючи звуки, схожі на характерне дзижчання меча.

Звісно, його одразу підняли на сміх — і це був перший тривожний дзвіночок для всіх диваків, які наважилися зафіксувати свої сумнівні таланти на фото чи відео.

Равлики, що співають (2003)

Більш відомою версією цього мема на пострадянському просторі стала пташка, що співає Scorpions, яка, втім, з’явилася значно пізніше. Популярність цього жанру не дивує — такі кліпи може створити кожен, хто хоч раз співав пісні біля багаття під гітару.

Numa Numa (2004)

Танцюй, ніби ніхто не бачить. Саме це робить за своїм столом Гері Бролсма під пісню молдавського колективу O-Zone.

O RLY (2005)

Вперше мем був помічений на сайті 4chan, де сову із заокругленими очима, що воркує на своєму совиному, використали, щоб висловити сарказм. «Та невже?!» — ось так можна перекласти російською мовою оригінальне Oh realy, на якому побудований мем.

Факти про Чака Норріса (2005)

Актор Чак Норріс став зіркою інтернету завдяки спагеті-фільмам за його участю, у кожному з яких він виявляв фантастичні здібності в рукопашному бою, стрільбі та інших небезпечних дисциплінах. Один з фактів про Чака Норріса: «Не існує жодної теорії еволюції. Є просто список створінь, яких пощадив Чак Норріс».

I Can Has Cheezburger? (2007)

Меми з тваринами — золоте дно, але кумедний блог про мем з котиками I Can Has Cheezburger («можна мені чизбургер» ламаною англійською) міг би не з’явитися, якби не короткошерстий кіт британської породи.

Рікролінг (2007)

Чи міг Рік Естлі, виконуючи свою нетлінну Never Gonna Give You Up наприкінці 1980-х, уявити собі, що через два десятки років він стане одним з найпопулярніших інтернет-гегів в історії? Мем «Рікролінг» популяризували на 4chan далекого 2007-го, але він досі не менш актуальний, ніж старі хіти британського співака.

Суть полягає в тому, що жертві гега надсилають лінк на кліп замість будь-якого іншого, обіцяного раніше.

Success Kid (2007)

Фото 11-місячного Семмі Грінера, який їсть пісок так, ніби щойно виграв у лотерею, уперше з’явилося на Flickr у 2007 році й дуже швидко стало символом успіху. Слава Семмі допомогла його сім’ї зібрати понад $100 000 на трансплантацію нирки для батька Джастіна. Це успіх, Семмі.

Драматичний бурундук (2007)

Епічне п’ятисекундне відео з бурундуком (насправді це лучний собачка), який раптово повертає мордочку з виразом глибокого потрясіння на ній, вперше з’явилося в шоу домашнього відео на японському телебаченні. Завдяки саундтреку з фільму «Франкенштейн» 1974 року епічність ролика зашкалила, і він був приречений на популярність в інтернеті.

Філосораптор (2008)

Цього динозавра використовують щоразу, коли людству необхідно переосмислити черговий життєвий парадокс.

Змирись (Deal With It) (2010)

Першою версією цього мема був собака, на очі якого пафосно з’їжджали окуляри. Це був емотикон на форумі SomethingAwful. Але потім інтернет припустив: якщо вибух усе робить епічнішим, то окуляри всіх роблять крутішими, і почав ліпити їх на геть усіх.

Ховайте своїх дітей, ховайте своїх дружин (2010)

«Вам доведеться ховати своїх дітей, ховати своїх дружин і ховати своїх чоловіків, тому що вони тут усіх ґвалтують», — емоційно заявляє репортерові Антуан Добсон після того, як на його сестру було скоєно напад. Кліп швидко поширився YouTube і породив цілу серію реміксів.

Nyan Cat (2011)

Комбінація 8-бітної анімації котика з надзвичайно нав’язливою мелодією підірвала YouTube та увійшла до 15 відео 2011 року з найбільшою кількістю переглядів.

Ermahgerd (2012)

Що може бути смішнішим, ніж людина із зубними ретейнерами, яка намагається вимовляти слова з багатьма приголосними?

Невдаха Брайан (2012)

Беремо невдалу фотографію зі шкільного альбому. Дописуємо кумедне. Завантажуємо до інтернету. Win!

Так сталося з Кайлом Срейвеном, якого зробив зіркою інтернету його друг Ієн Дейвіс. Він завантажив фото Кайла на Reddit за підписом «Здавав на права… Отримав штраф за керування у нетверезому вигляді».

Похмурий кіт (2012)

Оригінальне фото кішки з неправильним прикусом з кличкою Соус Тардар зібрало мільйон переглядів на Imgur за перші два дні. З того часу мем поширився повсюдно, а хазяйка кішки непогано заробляє на рекламних кампаніях за участю своєї улюблениці.

Недолуго фотогенічний хлопець (2012)

Не можна бігти марафон і мати вигляд на фініші, як на глянсовій картинці, але саме такого бігуна показали на Reddit 3 квітня 2012 року. Фотографія швидко набрала 40 000 відгуків, започаткувавши цілий жанр. У мережі почали з’являтися недолуго фотогенічні металісти, недолуго фотогенічні сирійські повстанці, недолуго фотогенічні ув’язнені та недолуго фотогенічні чорношкірі бігуни.

Доге (2013)

У лютому 2013 року вихователька дитячого садка в Японії завантажила фотографію Кабосу — пса породи сіба-іну, якого вона забрала з притулку додому. Так з’явився мем. Зазвичай його супроводжують фразами ламаною англійською, написані шрифтом Comic Sans. So much wow!

Майкл Джордан у сльозах (2014)

Легендарний баскетболіст так розчулився, вимовляючи промову на церемонії включення його до Hall of Fame у 2009 році, що розплакався як дитина. Але мемом фотографія стала лише 2014 року, коли її почали використовувати для ілюстрації різних фейлів.

Ice Bucket Challenge (2014)

В Україні цей флешмоб теж підхопили. І попри те, що аж ніяк не всі достоту зрозуміли, заради чого вони це роблять, Асоціації з боротьби з бічним аміотрофічним склерозом вдалося зібрати понад $100 млн лише впродовж місяця (без допомоги інтернету благодійна організація ледве нашкребла $2,8 млн за аналогічний період попереднього року).

Ліва акула (2015)

На Суперкубку XLIX Кеті Перрі виступала з двома акулами, що танцюють. Одна з акул трохи заплуталася в танцювальних рухах та стала інтернет-сенсацією. Попри те, що шоу співачки пішло не за планом, навряд чи вона була засмучена таким піаром.

Ось і все, народ. І хоча редакція WP незаслужено забула таких мем-«зубрів», як сумний Кіану, Карл та багатьох інших. І цьому можна знайти пояснення: вони могли набути більшого поширення в російськомовному сегменті інтернету, ніж у західному. Тому наступного разу редакція AIN.UA збере добірку локальних мемів зі страусами Януковича, «Каву йдеш пити?» та іншими крилатими висловами та зображеннями. Залишайтеся з нами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук