Як влаштуватися на роботу в Netflix і чи добре там працювати

Читати на RU

Netflix відома унікальністю своєї корпоративної культури, а також жорсткістю, з якою тут ставляться до посередніх співробітників. Цей принцип серед інших міститься в знаменитій презентації філософії Netflix, яку СЕО Рід Гастінгз представив 2009 року. І хоча відтоді компанія змінилася, почала виробляти власний відеоконтент і стала глобальною, вона досі дотримується цього принципу.

Потрапити на роботу в Netflix — нетривіальне завдання. У рамках AMA-сесії на Reddit (ask me anything) співробітник Netflix розповів, що потрібно зробити, щоб успішно влаштуватися на роботу в компанії, і як воно — працювати в Netflix. Пізніше він видалив свої відповіді, проте коротке резюме з них встиг зробити Business Insider. AIN.UA трохи розширив тему відповідями співробітників (переважно колишніх) компанії на Quora, хоча там їх не багато. Очевидно, Netflix не схвалює обговорення своїх робочих буднів в інтернеті.

Стажистів не замовляли

У Netflix немає вакансій «на вхід», тому якщо ви щойно випустилися з коледжу, то найпевніше вам тут не місце. Утім, зрідка компанія робить винятки для обдарованих і перспективних випускників.

Джеймс Шек: «Оскільки Netflix не використовує працю випускників або джуніор-розробників, це нівелює більшість причин, з яких зазвичай наймають інтернів. Netflix здатний конкурувати за досвідчених розробників нарівні з іншими компаніями в Кремнієвій долині, тож немає потреби створювати ажіотаж серед інженерів-початківців, будуючи конвеєр для підготовки програмістів/менеджерів або малюючи позитивну картинку для студентів, які виходять на ринок праці. Витрати на це просто не окупляться».

Роб Фейген: «Коли я працював у Netflix, я чув лаконічну версію: якщо у вас немає цуценяти, вам не доведеться за ним прибирати».

(Не)технічна співбесіда

«Приблизно 40-50% співбесіди присвячено тому, щоби переконатися, що ваша особистість підходить під культуру компанії. Решта часу — що ви технічно підковані… Вони запросили мене на співбесіду, сплативши за переліт, після чого ми спілкувалися вісім годин. Тоді співбесіда здалася мені доволі простою, але зараз я розумію, що питання, які мені ставили, мали виявити, наскільки я підходжу компанії. Обійшлося без диких технічних питань, які я ненавиджу.

Ви спілкуєтеся із близько вісьмома людьми, починаючи з HR, потім з кількома людьми з керівництва та з двома-трьома з команди, в яку ви проходите співбесіду. Зазвичай, якщо хоча б комусь із них ви не сподобаєтеся, навряд чи вас наймуть. Остаточне рішення ухвалює рекрутингова команда, але вони дуже рідко ігнорують правило хоча б одного «ні».

Нікого не цікавить ваш диплом

«Я недоучка, кинув коледж. І я ніколи не чув, щоб з кимось обговорювали освіту чи ступені. Коли ви працюєте з людьми, які мають 5, 10 або навіть більше років досвіду, освіта не відіграє жодної ролі. Важливим є лише те, для розв’язання яких проблем у вас достатньо знань».

Незалежність та відповідальність

«На моїх попередніх роботах завжди була чітка ієрархія, і кожен робив строго те, що йому наказали зверху. Якоюсь мірою те саме є і в Netflix, але накази є меншою мірою наказами і більшою мірою баченням великої картинки та розумінням того, що взагалі відбувається з цифрами. І кожен має вписатися по-своєму. Ви можете просто дати комусь проблему і він вирішить її без зайвої бюрократії».

Треба показувати результати

«Netflix, безперечно, набагато нещадніше звільняє «баласт», ніж будь-яка інша компанія, в яких я працював. Якщо ви не демонструєте результату, якими б не були причини, ніхто не вважатиме за доцільне вас утримувати».

Це кімната для відпочинку в офісі Netflix. Якщо хочете втриматися на роботі, краще не надто відлежуватися.

Кевін Меєр: «Я працював менеджером у Netflix протягом шести років і любив це… Я пішов з компанії за власним бажанням, щоб присвятити себе кар’єрі письменника. Хай я любив Netflix, правда така, що тобі доводиться працювати дуже багато і ти маєш бути постійно на зв’язку.

…Звісно, деякі з моїх колег жили у постійному страху втратити роботу, але я думаю, це залежить від того, як особисто ви ставитеся до труднощів. Я працював на інших роботах, де не було такої одержимості високою продуктивністю, і там люди так само працювали в страху за місце».
Працювати в Netflix важко, але, кажуть, компанія щедро оплачує такі жертви. Утім, далеко не всім підходить такий спосіб життя. Раніше на AIN.UA виходила історія програміста, який, пішовши з Microsoft на низькооплачувану, але менш стресову роботу, відчув себе щасливим.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук