Європейська інноваційна рада виділила 20 млн євро на підтримку українських стартапів

The European Innovation Council (EIC) оголосила проект з назвою Seeds of Bravery та консорціум з більш ніж двадцяти партнерів переможцями програми підтримки українських стартапів, технологічних підприємців і екосистеми на 20 млн євро.

Як повідомив засновник Cyber/nnov8 Святослав Святненко, серед іншого програма підтримки передбачає створення фонду на 12 млн євро для українських інноваційних стартапів.

Що передбачає програма?

Програма підтримки має на меті стати рятувальним жилетом для українських стартапів і допомогти їм рости та інтегруватися в європейську інноваційну екосистему, щоб вони могли стати ключовими рушійними силами економічного відновлення України.

Ініціатива підтримає щонайменше 200 українських технологічних стартапів грантами по 60 000 євро для подальшого розвитку їхньої інноваційної та бізнес-діяльності. Крім того, компанії також отримають нефінансову підтримку, таку як консультаційні послуги, коучинг, наставництво та пошук партнерів.

«Ми готові змінити технологічний ландшафт України до невпізнання. Тепер ми можемо активізувати наші зусилля у виявленні та підтримці найперспективніших стартапів і допомогти їм розкрити весь свій потенціал. Завдяки цій підтримці ми сповнені рішучості встановити нові рекорди на світовій технологічній сцені та довести світові, що Україна є справжнім технологічним центром. Ми закликаємо науковців та підприємців з усієї України скористатися цією можливістю та створити інноваційні стартапи, які мають потенціал трансформувати галузі та змінити світ. Будьте готові до вибуху інновацій з України – ми тільки починаємо!», — заявив генеральний директор Українського фонду стартапів Павло Карташов.

Хто в Україні долучився до програми?

Як повідомив засновник Cyber/nnov8 Святослав Святненко, завдяки Seeds of Bravery цього разу підтримку отримають сотні українських стартапів, скейлапів та підприємців. Разом з Українським фондом стартапів та FundingBox (ключовими партнерами та координаторами) Seeds of Bravery буде керувати грантовим фондом на 12 мільйонів євро. Крім того, до проекту залучені й інші партнери.

«Завдяки Aalto University будемо робити наші університети, а також науковців більш підприємливими. Кращий європейський досвід акселерації та інкубації нам будуть передавати відразу кілька топових світових партнерів. Маємо ще одну ключову європейську інституцію серед партнерів — EIT – European Institute of Innovation and Technology, та будемо продовжувати ще швидше запускати їхні програми в Україні в додаток до вже оголошеного EIT Jumpstarter», — розповів Святненко.

Підтримка в розмірі 20 мільйонів євро буде надана через загальноєвропейську мережу асоціацій стартапів, центрів підтримки підприємств, інкубаторів і акселераторів. Мережа, обрана за конкурсом, координується Accelerator FundingBox у Варшаві. До консорціуму входять 22 організації та асоціації стартапів, серед яких 6 українських партнерів, а також партнери з 13 інших країн.

«Рух вперед до зростання та співпраці — це можливості, які зараз відкриваються в Україні. Ось чому ми у FundingBox і через нашу команду в сусідній Польщі подвійно вдячні за пропозицію ЄС про фінансування Seeds of Bravery По-перше, за участь у чемпіонаті понад 200 стартапів з фінансуванням, глибоким технологічним прискоренням та ініціативами доступу до глобальних ринків. По-друге, для координації провідних українських та європейських організацій у консорціумі, який допоможе відновити українську стартап-технічну екосистему», — заявила генеральний директор FundingBox Accelerator Анна Димовська.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук