Google може шукати пісні, що застрягли в голові. Достатньо наспівати або насвистати мелодію

Читати на RU

Google додала нову функцію, яка дозВоляє знайти пісню, що застрягла у вас в голові, навіть якщо ви не знаєте її назви й тексту.
Для пошуку достатньо наспівувати, насвистувати чи співати мелодію — алгоритми Google знайдуть усі найкращі треки.


Як користуватися

На мобільному пристрої відкрийте останню версію застосунку Google або знайдіть віджет Google Search, торкніться піктограми мікрофона й промовте «що це за пісня?» або натисніть кнопку «Шукати пісню». Потім наспівуйте мелодію впродовж 10-15 секунд.

Google Assistant також підтримує пошук пісень. Достатньо сказати «Окей, Google, що це за пісня?», а потім наспівувати мелодію. Зараз ця функція доступна англійською мовою для iOS і понад 20 мовами для Android.

Для використання цієї функції не потрібен абсолютний слух, достатньо приблизно «влучити» в ноти.

Після пошуку програма покаже вам найбільш відповідні варіанти, що базуються на мелодії. Натиснувши на будь-який збіг, ви отримаєте додаткову інформацію про виконавця й трек, а також посилання, за якими ви зможете прослухати пісню повністю в музичному додатку на ваш вибір.

Як працює

Редакція AIN.UA перевірила якість нової функції, і вона працює цілком коректно.

Деякі пісні знаходяться не з першого разу, але коли виходить точніше відтворити мелодію, програма показує правильний результат.

Є невеликі нюанси — якщо співати мелодію російськомовних пісень, алгоритми Google все одно шукають іноземних виконавців і знаходять не те, що потрібно.

Тому якщо ви знаєте хоча б шматочок тексту пісні, то краще співати його, а в тих місцях, де текст не пам’ятаєте, — співати мелодію. Тоді функція все знаходить.

Замінник Shazam

У своєму блозі Google розглядає лише варіант пошуку пісні, яку ви можете наспівати, але ігнорує можливість пошуку пісні, яка грає просто зараз. А така функція є.

Якщо для пошуку пісні за насвистуванням мелодії застосунку потрібно близько 10-15 секунд, залежно від якості вашого виконання, то для пошуку пісні, що грає з колонки, знадобиться не більше 2-3 секунд.

На Android-смартфонах, де Google-пошук і Google Assistant вже вбудовані «з коробки», користуватися пошуком пісень Google зручніше та швидше, ніж окремими застосунками на кшталт Shazam.

Адже пошук Google завжди активний, і знайти пісню можна швидше, просто натиснувши на віджет пошуку або за голосовою командою «Окей, Google, що це за пісня?».

До того ж Shazam уміє шукати пісні лише за звучанням оригінального запису, тоді як рішення Google здійснює пошук також за насвистуванням мелодії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук