ATN Corp.: оптичні смарт-технології, що наближають перемогу. Шукають перспективні проєкти й бізнеси в Україні

Всесвітньовідомий виробник електрооптичного обладнання ATN Corp. (American Technology Network Corporation) запрошує до комунікації та співпраці український бізнес і технологічні проєкти. Про глобальну інвестиційну стратегію, роль України та плани з підтримки локального сегмента military tech розповідає Андрій Шпаков, Head of M&A в ATN Corp. The article is also available in English.

ATN є світовим лідером у виробництві цифрових оптичних приладів для цивільного та військового використання: приладів нічного бачення, тепловізорів, біноклів, прицілів, далекомірів тощо. Компанія активно інвестує в напрям смарт-оптики, де R&D є одним з пріоритетів діяльності, і випускає нові покоління девайсів кожні 2-3 роки. ATN має офіси та виробничі потужності в США, Великій Британії, ЄС та Україні.

(Представники ATN Corp. та ЗСУ на виставці IWA у Нюрнбергу, Німеччина, березень 2023)

Яку роль грає Україна для ATN Corp.?

ATN є глобальною компанією, з головним офісом та великим пріоритетним ринком в Сполучених Штатах Америки. Також виробничі потужності розгорнуті в Великобританії та Болгарії. В Україні компанія працює практично з моменту заснування в 1995-му, понад 25 років, послідовно розвиваючи інженерну та продуктову експертизу. До того ж засновник та Голова правління Марк Вейн, народився в Києві, хоча все подальше життя провів у США.

«Кращий зір» для захисту

З перших днів повномасштабного вторгнення компанія підтримує Україну – це і персональна ініціатива та благодійність Марка Вейна, і підтримка продукцією, а також активна робота з українським та американським урядом за напрямом комерційних поставок обладнання та контрактної роботи. 

З початку повномасштабного вторгнення, до України доставлено понад 40 тис. одиниць девайсів, які допомагають Силам оборони та виводить наших захисників на вищий технологічний рівень: електро тепловізійні прибори, прилади нічного бачення та звичайна оптика. Також за цей час спеціально для потреб українського війська були розроблені такі новинки як тепловізійний приціл для РПГ-7 та СПГ, що вже пройшов кілька успішних випробувань військовими та використовується на передовій, тепловізійний модуль для дронів, система керуванням боєм та багато іншого. 

(Польові випробування тепловіційного приціла ATN Mars 4 адаптованого під РПГ-7)

Як ATN розвиває бізнес глобально?

Загальна стратегія розвитку компанії включає, поміж іншого, неорганічне розширення, шляхом поглинання прибуткових бізнесів, які працюють в цьому секторі й мають виторг від $10 млн. Це виробники та дистриб’ютори смарт- та традиційної оптики. Другий напрям це технології: рішення для дронів, безпілотників, комп’ютерний зір і обробка зображень, трекінг цілей, покращення результативності тощо. Також ATN цікаві бізнеси із налагодженими каналами поставок для урядових, військових та правоохоронних державних структур. Географічно, глобальна M&A стратегія насамперед включає північну Америку, Великобританію та ЄС.

«Розуміючи, що Україна стоїть на порозі сплеску defense-індустрії, переважна більшість українських military tech підприємців наразі не готова до 100% поглинання свого бізнесу. В цьому випадку, ми виступаємо як стратегічний інвестор, і окрім надання фінансового капіталу для розвитку, створюємо суттєву додаткову цінність від світового лідера і разом рухаємося до перемоги України та загальних амбітних цілей», — Андрій Шпаков, Head of M&A в ATN Corporation.

Кого насамперед шукають в Україні?

Саме в Україні фокус окремий – це R&D, інноваційні проєкти, рішення в сегменті military tech. Це як базові та розповсюджені – дрони, безпілотні літальні (UAVs) та наземні (UGVs) апарати, так і більш інноваційні, в тому числі софтові-рішення, які базуються на оптиці, для обробки відео, трекінгу об’єктів, передавання інформації, допоміжні тренінг-пристрої для покращення стрілецької ефективності тощо. Компанія звертає увагу, в першу чергу, на команди, рішення яких були випробувані та довели свою користь в бойових умовах, а також готові бізнеси з успішним досвідом як державних замовлень, так і експорту в інші країни.

Переваги, які надає ATN в рамках інвестиції:

  • фінансовий капітал;
  • продуктова, сейлз- та маркетингова експертиза від провідної світової компанії;
  • масштабування бізнесу та виробництва, доступ до світових ринків (в т.ч. США), регуляторний комплаєнс;
  • управління та захист інтелектуальної власності.
(тепловізійний приціл ATN Thor 4 на озброєнні ЗСУ)

Підтримка military tech в Україні та партнерство

Розвиток українських стартапів та бізнесів має відбуватися не лише шляхом інвестицій. Саме тому ATN активно шукає можливості партнерства зі стейкхолдерами для подальшого розвитку військових технологій в Україні. В пріоритеті – співпраця з державними структурами та суміжними бізнесами з цієї сфери, наприклад акселераторами та грантовими програмами тощо. Компанія ATN долучається в якості одного з представників ринку оборонних технологій до роботи новоствореного кластера defense tech BRAVE1, про відкриття якого нещодавно повідомляв AIN.

Маєте інвестиційний проєкт або пропозицію щодо співпраці з ATN Corp. – надсилайте запит за цією адресою.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук