Українець запустив додаток «Баночки» – він дозволяє фоловити збори в monobank

Український розробник/інженер, а також Head of Technological R&D MacPaw Сергій Кривоблоцький, в рамках власної волонтерської діяльності створив додаток «Баночки» для iOS та macOS. Він дозволяє підписуватись на так звані «монобанки» та фоловити їх.

«Моя мета тут дуже проста: якщо цей застосунок допоможе зробити на 1 донат більше – то це вже успіх», – пояснив Сергій у коментарі AIN.UA.

Скріншоти в цьому матеріалі: Сергій Кривоблоцький

Щоб скористатися додатком, потрібно додати посилання на банку, яку ви бажаєте відслідковувати, і вона збережеться в «Баночках».

Також з допомогою «Баночок» можна:

  • відслідковувати прогрес по банкам, які вас цікавлять;
  • швидко поповнювати через застосунок monobank або веб;
  • додавати коментарі до банки;
  • поділитися банкою з друзями.

Чому це цікаво

З початком повномасштабного вторгнення так звані «банки» у monobank перетворилися на зручний та прозорий спосіб для волонтерів збирати кошти на закупку всього необхідного для військових та гуманітарних потреб. Сергій вирішив спростити українцям шлях від пошуку посилання на банку до донату.

«Як і більшість моїх знайомих, я регулярно роблю донати на різні потреби і дуже зручно, що monobank створили таку фічу як «Банки». Але для мене була проблема в тому, що досить просто втратити лінк, який тобі скинули – оновилася сторінка в twitter, проскролив стрічку, або банально забув де бачив той чи інший збір, – розповів Сергій в коментарі AIN.UA.

Інша проблема – це регулярність. Інколи відчуваєш бажання зробити донат на якусь специфічну ціль, як, наприклад, допомога стайні з кіньми, яких покинули, але не пам’ятаєш, де бачив це посилання і цей збір.

Я намагався вирішувати ці проблеми в записниках, зберігав собі посилання в notes, але згодом їх стало багато, і щоб перевірити чи закритий збір – треба було відкривати кожне посилання.
От приблизно так і виникла ідея: були проблеми, які потребували вирішення».

Версію для macOS Сергій запустив 17 травня, і вона вже займає перше місце в розділі Finance в App Store по Україні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук