Через глобальну кризу СЕО стартапів зменшують собі зарплати (але не сильно🙃)

Читати на RU

СЕО стартапів на ранній стадії нині заробляють у середньому $142 000 на рік порівняно зі $150 000 минулого року. Деякі скорочують свої зарплати до нуля через падіння обсягів венчурного фінансування. Про це повідомляє WSJ.

  • Бухгалтерська компанія для стартапів Kruze Consulting проаналізувала дані понад 400 клієнтів, щоб побачити, як змінилися їхні фінанси на тлі економічних негараздів. Вони помітили, що середня річна зарплата СЕО компаній, багато з яких є засновниками на ранній стадії, впала зі $150 000 у 2022 році до $142 000 у поточному, що є найнижчим показником за останні чотири роки.
  • Скорочуючи собі зарплати вони намагаються заощадити гроші, щоб захистити свої компанії від тенденції до падіння обсягів венчурного фінансування у цьому році. Згідно зі звітом дослідницької компанії CB Insights, у першому кварталі 2023 року глобальне венчурне фінансування сягнуло $58,6 млрд — це на 13% менше, ніж у тому ж кварталі минулого року. Як наслідок, стартапи тепер укладають менше угод, а їх вартість падає.
  • Стартапи в сфері криптовалют, прямого споживання та електронної комерції найбільше борються за залучення капіталу. Натомість, штучний інтелект – у тренді. Разом з тим, поки багато СЕО стартапів на ранніх стадіях суттєво скорочують зарплату, деякі інші (зокрема ті, хто займається біотехнологіями та охороною здоров’я) навпаки підвищували свої зарплати.
  • Експерти відмічають, що засновники та СЕО – перші, хто страждає від негативних економічних тенденцій. В компанії далеко не всі можуть відмовитися від зарплати на якийсь проміжок часу, адже людям необхідно на щось жити і сплачувати рахунки.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук