6 подкастів для вивчення англійської мови

2

Без Listening Skills — нікуди. Вивчіть увесь Вебстерський словник, без вміння сприймати мову на слух усі знання лежатимуть мертвим грузом. Прокачати навички аудіювання допоможуть подкасти. Вони допоможуть вам продовжувати навчання в будь-який час та будь-якому місці. 

Разом зі спеціалістами онлайн-школи Englishdom ми підготували добірку подкастів, які допоможуть навчитися чути мову, а на додачу — поповнити словниковий запас та підтягнути граматику. 

The English We Speak

Почнемо з невмирущої класики від британської служби BBC. Подкаст, присвячений сталим виразам, побудований за схемою: один випуск – одна ідіома. Слухаючи The English We Speak ви дізнаєтеся, чи варто ображатися, почувши «rabbit on» та про яку кімнату йдеться у вислові wiggle room. 

Цей подкаст чудово підійде для початківців. Адже ведучі говорять «адаптованою» англійською – у дещо сповільненому темпі та чітко вимовляють слова. 

Grammar Girl

Американка Міньйон Фогарті – культова фігура серед подкастерів. Письменниця, викладач журналістики в Університеті Невади, протягом кількох років випускає подкаст, присвячений граматиці. Лауреат численних премій, Grammar Girl вже понад 15 років залишається одним з найпопулярніших освітніх шоу у США. В грудні 2007, в перший рік існування подкасту, Grammar Girl було завантажено більше ніж 7 мільйонів разів. 

Luke’s English Podcast

Люк Томпсон — викладач англійської та комік з Великобританії. Віе поставив собі за мету довести, що заняття можна проводити в жанрі стендапу. Наскільки йому це вдається, свідчить колекція нагород, яку шоу зібрало за роки свого існування. Зокрема, премія British Podcast Awards «Вибір слухачів», чотири відзнаки Macmillan Dictionary Awards та Премія Британської Ради ELton Awards. Люк особливо пишається тим, що кількість завантажень його шоу перевищила 100 мільйонів разів. 

«Ніжний інгліш»

Створюючи цей огляд ми не могли не підтримати український контент. Тим більше, що це аудіошоу варте особливої уваги. Ведуча подкасту, Хельґі Палко — українка, що вже протягом тривалого часу живе та викладає йогу у Брукліні, вчить, як перестати боятися, «побудувати стосунки з англійською» та отримувати насолоду від навчання. 

У своєму подкасті Хельґі не «вбиває» слухачів важкою граматикою. Авторка «Ніжного інглішу», переконана, що англійська мова підкориться тому, хто палко її полюбить. З усіма неправильними дієсловами та дванадцятьма часами. Це і є основною ідеєю її шоу.

Важлива деталь: кожен випуск, якщо слухати його в Google Подкаст, доповнений словничком та солідною добіркою додаткових матеріалів. 

This American Life

Хочете трохи «фільмів для радіо»? Саме таке визначення своєму проєкту дали журналісти, що працюють над подкастом This American Life. Щотижня слухачам пропонується окрема історія, заснована на реальних подіях. 

Протягом майже 30 років існування подкасту його автори охопили широке коло тем. У випусках This American Life говорили про економічний колапс 2008-го, громадську кампанію #MeToo та десегрегацію в американських школах.

Це аудіошоу важко назвати навчальним подкастом, тут не вчать граматиці та не знайомлять з новими ідіомами. Слухаючи This American Life, ви отримаєте можливість дізнатися, як живе сучасна Америка та навчитися сприймати її численні регіональні акценти.

«Подкаст Про Англійську / Englishdom»

Просто й весело розповідати про граматику, регулярно знайомити слухачів з новою лексикою, додати практичних порад, як отримати американську візу, створити резюме в міжнародну компанію чи успішно скласти TOEFL, періодично обговорювати музичні та серіальні новинки — таким є рецепт подкасту від школи Englishdom. Автори проєкту поставили собі за мету зробити аудіошоу для тих, хто хоче з користю проводити час та розбавити монотонні будні. Чи вдалося їм це? Послухайте та зробіть висновки.

Ну й наостанок поділимося лайхаком, як зробити навчання за допомогою подкастів ще ефективнішим. Треба небагато: поєднати прослуховування із хорошими мовними курсами. 

Тому не баріться, йдіть за посиланням, беріть свій безкоштовний пробний урок та 15% знижки на навчання (за промокодом PRAY_FOR_UKRAINE), та опановуйте англійську. Ну й у вільний від занять час слухайте подкасти. 

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук