НБУ повернув ліцензію Wayforpay

Від початку травня 2023 року український сервіс Wayforpay не приймає платежі. Це пов’язано із тим, що НБУ не продовжив ліцензію ТОВ «ФК «ВЕЙ ФОР ПЕЙ», якій належить сервіс. Тепер засновник та CEO Wayforpay Геннадій Васюков повідомив, що 8 червня 2023 Національний банк нарешті продовжив сервісу ліцензію.

Зображення Wayforpay

НБУ провів переліцензування сервісу WayForPay, це означає що сервіс знов може повертатись до роботи. Для поновлення прийому платежів необхідно пройти ще ряд офіційних процедур, а також провести налаштування та поновити  роботу з українськими банками.

Чому сервіс не працював з травня?

  • Ще на початку травня платіжний сервіс Wayforpay припинив приймати платежі. Це сталося через те, що НБУ не продовжив ліцензію юрособі сервіса ТОВ «ФК «ВЕЙ ФОР ПЕЙ». Зупинка вплинула на роботу приблизно 35 000 онлайн-підприємців, що користуються сервісом.
  • Документи на продовження ліцензії компанія подавала ще на початку 2023 року, але їх кілька разів повертали із зауваженнями. Тоді НБУ продовжив ліцензії 21 компанії, решта 126 чекали на рішення.
  • В публікації Forbes йдеться про те, що кільком компаніям зі списку не подовжили ліцензії через зв’язки із гральним бізнесом та міскодинг (різновид шахрайства, коли міняється призначення платежу, тобто коли код торговця не відповідає його справжній діяльності, така схема іноді вживається в азартних іграх, щоб маскувати такі платежі). За словами Васюкова, його бізнес не дотичний до грального, а також не має зв’язків з рф.
  • 8 травня система Wayforpay запропонувала чинним клієнтам тимчасово підключити LiqPay або сервіс «Райффайзен Банк Аваль» для прийому платежів. Проте таке рішення були лише тимчасовими.
  • 8 червня сервіс повідомив про повернення ліцензії.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук