Огляди Diablo IV: 87 балів Metascore, рекордні продажі та review bombing

Diablo IV вийшла в ніч на 6 червня, а вже встигла побити рекорд зі швидкості продажів серед усіх ігор Blizzard Entertainment в історії, отримати 87 балів Metascore від критиків, роздратувати фанатів мікротранзакціями та високою ціною та потрапити під review bombing, завдяки якому середній бал користувачів вже опустився до 5.0.

За що хвалять Diablo IV?

Зображення: Diablo IV

Переважна більшість позитивних коментарів будуть взяті з авторитетних ігрових видань, які, на жаль, вже давно відомі тим, що оцінку нижче 70 ставити не вміють. Проте багато видань справді відверто хвалили нову гру. Версія для ПК отримала 87 балів на Metacritic. Версія для PS5 має 88 балів, тоді як видання Xbox Series X має неймовірні 92.

«Diablo IV може бути найкращою грою Blizzard за всю історію. Бездоганне оповідання поєднується з приголомшливим мистецтвом, відшліфованим ігровим процесом без помилок, безмежно гнучими битвами та десятками, а можливо, сотнями годин гри. Diablo IV може бути найважливішою, ключовою грою Blizzard з часів World of Warcraft. Навіть якщо ви не типовий шанувальник ізометричних рольових ігор, я впевнений, що ви не розчаруєтеся», — пише Windows Central, який поставив Diablo IV 100/100.

«Здебільшого гра зроблена добре. Тон повертається до перших двох частин Diablo; готичний, низький фентезійний міазм безнадії та інтриги. Найбільш неймовірним є те, що ця версія світу Diablo знову виглядає як дороблений світ; місце з історією та напругою, а не колекція карт, з’єднаних разом, щоб полегшити заглиблення в підземелля», — пише Guardian з оцінкою 60/100.

«Diablo IV являє собою масштабну зміну в серії, переходячи до більш інклюзивного та відкритого світу, який так само привабливий для нових гравців, як і для ветеранів, що повертаються. Складність поєднується з гнучкістю, щоб створити гру, яка обов’язково займе у вас сотні, якщо не тисячі годин. Diablo IV — це гра, на яку ми чекали, і повернення до форми для команди Blizzard», — пише GamingTrend, який дав грі оцінку 100/100.

За що гру критикують?

Зображення: Metacritic

Навіть ігрові видання не змогли втриматися від критики. Основна їх частина з боку професійних журналістів припала небажання Blizzard відходити від ідеальної формули, яке вилилось у малу кількість нововведень та занадто різке повернення до класичного «темного» тону.

«Diablo 4 може виглядати та звучати зловісно, ​​але на практиці все йде надто легко. Це може бути саме те, що ви шукаєте: яскравий і добре реалізований пекельний пейзаж, куди можна втекти, який захоплює настільки, щоб ви відчували себе присутнім. Але як тільки я накопичив пристойну броню та захисні заклинання, я опинився більш-менш на автопілоті годинами, поки орди пекла падали переді мною. Це створює дивний розрив між атмосферою та грою. Мистецтво, звуковий дизайн і світобудова Diablo IV докладають надзвичайно вражаючих зусиль, щоб переконати вас, що це похмурий і небезпечний світ. Шкода, що так мало зустрічей підтверджують це», — Guardian.

Зображення: Diablo IV

«Реакція Blizzard на скарги про те, що Diablo III недостатньо «темна», призвела до чогось такого похмурого, що аж задушливо. У той час як кампанія зосереджена на зростаючій загрозі Ліліт, побічні квести пропонують різні смаки страждань. Майже кожен персонаж, якого ви зустрічаєте, робить щось жахливе, наприклад, зраджує власних дітей, укладає угоду з демонами або вбиває когось через дрібну суперечку. Я допоміг так багатьом людям знайти своїх мертвих членів сім’ї або був змушений їх убити, що перестав слухати запити NPC. Я відчайдушно прагнув знайти радість чи надію в усіх людях, за яких я нібито борюся, і зазвичай не знаходив їх», — пише журналіст PC Gamer, який поставив грі оцінку 85/100.

«Якщо ви сподівалися, що Diablo IV шокує світ ARPG грандіозними інноваціями в жанрі, ви, ймовірно, будете розчаровані в цій грі. Замість того, щоб намагатися революціонізувати ARPG будь-яким суттєвим чином, Blizzard, здається, здебільшого задоволена безпечним рішенням, вносячи розумні, але не вражаючі зміни у формулу», — пише IGN з оцінкою в 9/10.

Що роздратувало гравців?

Зображення: Metacritic

Diablo IV має оцінку користувацьку оцінку на рівні 5.0 на Metacritic на момент написання цієї статті, що різко контрастує з середнім балом від критиків у 87. Наразі кількість негативних відгуків переважає над позитивними, і лише невелика кількість геймерів залишає змішані відгуки про гру.

Перша і головна причина скарг — це висока ціна в $69,99. Багато хто стверджує, що гра просто не варта покупки. А тих, кого не відлякала висока ціна остаточно роздратувала наявність мікротранзакцій. Багатьом гравцям система додаткової оплати у грі, за яку вони вже віддали $70 повністю зіпсувала враження.

Зображення: Metacritic

Більшість гравців, навіть ті, хто загалом поставив Diablo IV позитивний відгук, скаржаться на мікротранзакції в грі. За винятком цього та сюжетної лінії, багато хто також критикував механіки, оскільки гравці не знайшли деяких важливих вдосконалень, яких вони не очікували у четвертій частині.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук