Nasdaq поглинає Adenza за $10,5 млрд. У компанії 200 співробітників в Україні

Читати на RU

Nasdaq оголосив про купівлю виробника програмного забезпечення для банків та брокерських контор Adenza. Як повідомляє The Wall Street Journal, угода стане найбільшим придбанням в історії Nasdaq. Як вдалось дізнатися AIN.UA, Adenza має 200 співробітників в Україні.

  • Nasdaq оголосив про покупку виробника програмного забезпечення Adenza. Сума угоди становить $10,5 млрд. В разі успіху, ця угода стане найбільшим придбанням в історії Nasdaq. Це придбання є ще одним кроком на шляху Nasdaq до переходу від оператора торгових майданчиків, чий дохід коливається в залежності від обсягу торгів в більш технологічну компанію зі стабільнішим доходом.
  • Adenza — це розробник програмного забезпечення, яке допомагає керувати торгівлею, спрощує управління ризиками та обробку після торгів. Розробки компанії також спрощують процес звітування перед регуляторами. Компанія утворилась у результаті злиття Calypso Technologies і AxiomSL у 2021 році.
  • Крім того, як вдалось дізнатися AIN.UA, Adenza має 200 співробітників в Україні, більшість з яких — розробники. Крім того, компані мала офіс в Харкові, який довелось зачинити на час повномасштабного вторгнення. Зараз компанія не має офісів в Україні.
  • Продавцем виступає інвестиційна компанія Thoma Bravo. $5,75 млрд з суми угоди буде сплачено готівкою, а також передано 85,6 млн звичайних акцій. Для фінансування угоди Nasdaq планує випустити боргові зобовʼязання на суму $5,9 млрд. Таким чином, в результаті угоди Thoma Bravo отримає 14,9% випущених в обіг акцій Nasdaq та стане одним із найбільших акціонерів Nasdaq.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук