Revolut почав блокувати операції росіянам, що проживають в Європі без документів

Читати на RU

Компанія Revolut, що була заснована росіянином Миколою Сторонським та українцем Владом Яценком, почала вимагати від росіян, які втекли з росіії, документів, що підтверджують право жити в Європі. І, як повідомляє російський Forbes, в разі проблем з наданням таких документів (а проблеми, судячи з усього, бувають часто) компанія просто блокує клієнту рахунки.

  • Як пишуть російські ЗМІ, зареєстрований у Литві Revolut — один із ключових банків для росіян, які їдуть за кордон, оскільки він один із небагатьох банків, які відкривають рахунки в євро за російським паспортом та довгостроковою візою.
  • Проте зараз банк почав перевіряти відповідність документів та просити своїх клієнтів повторно підтвердити право жити в Європі. Один з росіян розповів Forbes, що за кілька тижнів до закінчення терміну дії його довгострокової візи банк попросив надати документи, що дозволяють проживати в ЄС.
  • Документи, видані французькою префектурою на гуманітарних підставах (так званий APS — autorisation provisoire de sejour — дозвіл на тимчасове проживання), банк не влаштували. Підтримка банку вимагала або стандартну картку посвідки (titre de sejour), або візу D терміном на 180 днів. В результаті рахунок був обмежений, а вхідні перекази заблоковані. Банк дозволив росіянину лише витрачати гроші, що залишилися на карті. 
  • Представник Revolut Педді Кроулі у відповідь на запит Forbes підтвердив, що банк справді посилив формальні вимоги до росіян. Тепер усі власники російських та білоруських паспортів, які бажають скористатися послугами Revolut, мають пред’явити продовжену посвідку на постійне проживання або робочу візу, які дозволяють їм залишатися в Євросоюзі понад 180 днів. 
  • На питання, чи поширюється такий підхід на громадян інших країн, які проживають в ЄС, Кроулі відповів, що обмеження стосуються саме росіян та білорусів та діють на всій території присутності банку.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук