Реєстратор Google Domains закривається: його 10 млн доменів купила Squarespace

Читати на RU

Відомий реєстратор доменних імен Google Domains, який компанія запустила ще 2015 року, ймовірно закривається: Google офіційно повідомила, що усіх клієнтів передає до Squarespace. AIN.UA розповідає, що сталося, та до чого готуватися клієнтам.

Що сталося

Squarespace — це американська компанія, що надає послуги хостингу та створення сайтів. 15 червня 2023 року компанія оголосила, що уклала угоду з Google з придбання усіх активів реєстратора Google Domains. Це зокрема стосується і 10 млн доменів, які на разі зареєстровані у Google Domains. За даними Bloomberg, сума угоди може складати $180 млн.

Компанія Google у своєму поясненні до угоди прямо не говорить про закриття свого реєстратора доменів. Проте офіційні повідомлення недвозначно на це натякають: усі чинні та майбутні клієнти безальтернативно обслуговуватимуться Squarespace.

Сервіс Google Domains запустили у закритій беті ще 2014 року і відкрили доступ до нього 2015 року. Ще тоді сервіс надавав клієнтам доступ до конструктора сайтів від Squarespace. Також клієнтам обіцяли безкоштовну корпоративну пошту, до 100 субдоменів та доступ до рідкісних доменних імен першого рівня.

До чого готуватися клієнтам Google Domains

Обидві компанії наголошують, що клієнти Google Domains не відчують цієї зміни.

«Угода зараз не впливатиме на ваш акаунт Google Domains, і вам наразі не потрібно нічого робити. Щойно ми отримаємо дозвіл від регуляторів і угоду буде закрито, ви станете користувачем Squarespace і ваш домен належатиме та керуватиметься цією компанією», — йдеться у повідомленні підтримки Google Domains.

Те саме користувачам говорять і у FAQ на сайті Squarespace, присвяченому угоді. У компанії обіцяють не міняти ціни на сервіс щонайменше рік після того, як угоду закриють. Це може статися у III кварталі 2023 року.

Попри ці заспокійливі повідомлення, не усі клієнти сервісу задоволені такими новинами:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук