Virgin Galactic нарешті починає комерційні польоти. Перший старт вже 27 червня

Читати на RU

Після багатьох років випробувань Virgin Galactic нарешті розпочинає комерційні космічні польоти, перший з яких відбудеться вже 27 червня. Як повідомляє TechCrunch, після початкових запусків компанія планує перейти на щомісячні рейси та працювати з резервом власників квитків.

Які плани в компанії?

Зображення: Virgin Galactic

Місія під назвою Galactic 01, якщо не станеться ніяких затримок, буде запущена між 27 і 30 червня. Однак цей запуск ще не буде туристичним, він стане першою з науково-дослідницькою місією компанії. Члени ВПС Італії та Національної дослідницької ради Італії піднімуться на край космосу, щоб «провести дослідження мікрогравітації», та інші експерименти на борту, які покажуть потенціал для інших дослідників.

А вже місія Galactic 02 стане першим справжнім приватним польотом астронавтів. Пасажири ще не оголошені, але можна припустити, що це буде поєднання багатих людей, впливових людей і, можливо, благодійне місце для якогось студента.

Лише після цієї місії компанія планує розпочати щомісячні рейси. Збільшення частоти місій дозволить побороти дефіцит квитків і знизити ціну. Можливо, космічні польоти ніколи не будуть доступним, але цілком можливо, що через кілька років хтось зможе вибирати між рейсом Virgin Galactic і тритижневою тропічною відпусткою. І деякі люди із задоволенням виберуть перше.

Чому це цікаво?

Зображення: Virgin Galactic

Virgin Galactic вже кілька років працює над вдосконаленням методу запуску, де космічний корабель скидається зі спеціального реактивного літака-носія на великій висоті та злітає вже звідти. Попри кілька невдач, загасальні затримки в розвитку проекту (у порівняні з початковими планами компанії), схоже, що наполегливість нарешті окупається.

Компанія настільки вірила у свій успіх (а також, мабуть, потребувала додаткового фінансування), що у лютому 2022 року навіть запустила відкриті продажі квитків на майбутні польоти у космос. І лише тепер, якщо місії завершаться успіхом, Virgin Galactic перейде до виконання своїх зобов’язань.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук