Гроші за інформацію про ЗСУ. Українці скаржаться на дивну SMS-розсилку

Читати на RU

Абоненти українських мобільних операторів отримують SMS-повідомлення з пропозицією оплати в доларах за інформацію про ЗСУ. У Vodafone Ukraine попередили, що це – шахраї, і радять не переходити за посиланням.

Що сталося

20 червня Україною почала ширитися спам-розсилка від невідомого відправника з обіцянкою заробітку та посиланням на Telegram. Першим на це звернув увагу Іван Максимчук.

Текст написаний російською мовою, відправник – Krayina. Інші абоненти Vodafone Ukraine повідомляють, що також отримали такі повідомлення. Невдовзі стало відомо, що SMS розсилають і абонентам lifecell.

В коментарях до допису Івана представники Vodafone пишуть, що компанії відомо про розсилку, і спеціалісти відповідного відділу вже працюють над усуненням проблеми. Також, наголосили, що це – шахраї, і порадили абонентам ігнорувати такі SMS.

Редактор AIN.UA звернулась до операторів з проханням пояснити, як технічно відбуваються такі розсилки і як компанії можуть із ними боротися.

Чому це цікаво

Наразі невідомо, хто і з якою метою розповсюджує такі повідомлення. За посиланням на Telegram можуть ховатися як фішери, так і реальні окупанти, які шукають серед абонентів українських стільникових операторів колаборантів, готових обміняти важливу інформацію на гроші. Єдине, що доцільно зробити в цій ситуації – не переходити за посиланням. Виявленням та знешкодженням зловмисників мають займатися компетентні органи.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук