Українському фонду стартапів 4 роки. За цей час підтримали 352 команди на $8,2 млн

Читати на RU

Як повідомив заступник міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков, Український фонд стартапів відзначає 4 роки. За цей час установа підтримала 352 команди стартапів на загальну суму $8,2 млн грантів. Крім того, з початку повномасштабної війни гранти отримали вже 33 проекти.

Український фонд стартапів було зареєстровано у грудні 2018 року, презентація концепції роботи Фонду відбулась 11 липня 2019 року. Проте, як повідомляють у самому відомстві, офіційна презентація Фонду та його Наглядової ради відбулась рівно 4 роки тому — 11 липня 2019 року.

Ключові досягнення та цифри станом на сьогодні:

  • $8,2 млн профінансовано у вигляді грантів;
  • 352 команди стартапів отримали фінансування;
  • 330+ івентів проведено (хакатони, буткемпи, освітні лекції, менторські сесії);
  • 119 стартапів відвідали 23 технологічні події світу;
  • 199 експертів pro bono долучились до роботи Фонду.

З початку повномасштабного вторгнення Фонд cфокусувася на підтримці проектів defense tech та deep tech. Наразі працюють такі програми: підтримка проєктів подвійного призначення та програма інноваційних ваучерів.

«Від 24 лютого ми організували перші хакатони у defense tech спільно з Армією дронів, а також запустили найшвидший у світі fast track для введення у експлуатацію дронів, яким вже скористалися 25 виробників.

У квітні цього року, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство оборони, Генеральний штаб Збройних Сил України, Рада національної безпеки і оборони, Міністерство стратегічних галузей, Міністерство економіки запустили BRAVE1 на базі Фонду розвитку інновацій. За 2 місяці діяльності BRAVE1 отримав понад 320 розробок, 138 пройшли військову експертизу. Видано перші 7 грантів для defense tech проектів», — розповіли у Фонді стартапів.

Грантова активність Фонду в цифрах після 24 лютого 2022 року:

  • 33 українські стартапи отримали гранти;
  • 3 стартапи призупинили свою діяльність.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук