Grammarly закриває Text Editor SDK, який став доступним менш як рік тому

У вересні 2022 року компанія Grammarly, яка розробляє онлайн-платформу для допомоги в ефективній письмовій комунікації англійською, випустила в загальний доступ Text Editor SDK, який дозволяв інтегрувати сервіс у сторонні додатки. Тепер компанія повідомила, що роботу Text Editor SDK Grammarly буде припинено 10 січня 2024 року.

Що таке Grammarly Text Editor SDK?

Grammarly Text Editor SDK дозволяв інтегрувати рекомендації сервісу Grammarly у текстові поля сторонніх веб та десктопних додатків. Text Editor SDK працює на базі сервісу Grammarly і допомагає покращити чотири аспекти текстів: правильність (граматика, орфографія, пунктуація та інші механіки письма), чіткість (стислість та зрозумілість), захопливість (словниковий запас та його розмаїття) і тон (формальність, ввічливість, упевненість).

Grammarly запустила платформу Grammarly for Developers у вересні 2021 року й отримала понад 4000 заявок від розробників на закрите бета-тестування продукту Text Editor SDK. Під час тестування кінцеві користувачі оцінили Text Editor SDK на 4,5/5 (рейтинг на основі 34 000+ відповідей на опитування всередині продуктів, які інтегрували SDK станом на вересень 2022 року). 

Коли припиниться робота SDK?

10 січня 2024 року Grammarly for Developers, а також функції SDK і взаємодія з користувачем будуть припинені. В компанії радять повідомити про цю зміну своїм користувачам і видалити SDK із програми до цієї дати.

«Ми прийняли це рішення, ґрунтуючись на отриманому досвіді та з урахування спільноти розробників, а також надавши пріоритет розробці наших основних продуктів, які виходять за рамки допомоги в написанні, щоб полегшити багато аспектів комунікаційного робочого процесу», — заявили в компанії. 

Якщо у вас зараз є активна програма Grammarly for Developers, пакет Text Editor SDK працюватиме у звичайному режимі до 10 січня 2024 року. Проте прийом нових заявок вже зупинено.

«Відсьогодні ми не прийматимемо нові реєстрації в Grammarly для розробників. Для тих, хто нещодавно зареєструвався та розглядає можливість інтеграції текстового редактора SDK, у вас буде час до 26 липня 2023 року, щоб створити новий додаток. Проте зауважте, що пакет Text Editor SDK більше не працюватиме у вашому додатку після 10 січня 2024 року», — додали в Grammarly.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук