Стартап Knopka, що оптимізує роботу медсестер, вже працює в 30 відділеннях в Україні та Польщі

2019 році шестеро українців створили Knopka — систему, яка оптимізує роботу медперсоналу у стаціонарах та критично підвищує рівень безпеки для пацієнтів. В новому інтерв’ю Liga.Tech CEO та співзасновник Knopka Іван Осадчий розповів про роботу з українськими медсестрами, війну та інвестиції. Редакція AIN.UA вибрала найцікавіші моменти.

Про інтеграцію в Українських лікарнях

  • Knopka – український стартап, який посів призове місце на конкурсі стартапів IT Arena 2022 та представлений на світових технологічних подіях. Їхній продукт призначений для лікарень – це система для покращення реагування медперсоналу на потреби пацієнтів. Тепер Knopka має амбітні плани на оснащення тисяч лікарняних ліжок у Європі та Україні.
  • Knopka встановили уже 16 лікарень, зокрема понад 30 відділень в Україні та Польщі. Це переважно клієнти, які один раз заплатили за свою ліцензію, але є й такі відділення, які платять підписку. Кожне ліжко підключене до Knopka, раніше підключення коштувало 89 гривень, зараз ціна зросла до 120 гривень за ліжко. 
  • Серед міст, у лікарнях яких встановлювали «кнопку», – Дніпро, Херсон, Полтава, Каховка, Київ, Львів, Чернігів. Цього року планується запуск у Рівному та Миколаєві, Сумах та Полтаві.
  • У Польщі команда Knopka зробила тестову презентацію рішення, у 2021 році закрили перший контракт та поставили рішення для 200 ліжок, без строкової ліцензії. Зараз стартап сфокусований на отриманні ліцензії та сертифікації в ЄС, щоб впроваджувати рішення згідно з європейськими директивами та постачати оновлені девайси. 

Про стан стартапу та плани на майбутнє

  • У команді Knopka – близько 20 людей. Є члени команди за кордоном, але більшість людей і вся технічна команда – в Україні. Частина комунікаційників і проджект-менеджер, наш менеджер з продажів – у Польщі. Іноді на деякі події, конференції ми виїжджаємо за кордон, якщо дають дозвіл. 
  • Велика війна поставила під ризик діяльність стартапу. За словами Івана Осадчого, команді потрібно докладати багато зусиль, щоб у комунікації з інвесторами, партнерами, клієнтами в Європі показувати, що вони досі працюють та будуть розвиватися. 
  • «Не можу сказати, що це суперлегко», – додає Іван, маючи на увазі спроби переконати європейців. За його словами, в чомусь команду до війни вже підготував ковід, каже співрозмовник – якраз перша комунікація з європейцями була у 2020 році: «Ми спираємось на те, що це важливо, і лікарні працюватимуть, незважаючи на війну, треба інвестувати і розвивати саме такі рішення. Пацієнтів менше точно не стане».
  • Knopka рухається до системи, яка не потребує девайсів, – до кнопки, яку не треба натискати, щоб викликати медсестру. «Тому активно інтегруємо в систему чужі датчики, моніторинг, тестуємо різні кнопки різних виробників, які ми можемо під’єднати до нашої системи», — пояснює Іван.
  • Будемо вважати шаленим успіхом, якщо за три-чотири роки ми підключимо від 100 000 ліжок у декількох країнах Європи та закриємо 10% ринку ліжок України. Це означатиме, що компанія вже операційно-суперпродуктова і може розвиватися далі.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук