Чоловік таємно працює на трьох фултайм-роботах. Заробив $344 000 за рік

2

Торік 48-річний Джозеф з Техасу почав працювати на трьох роботах одночасно. У такий спосіб йому вдалося подвоїти дохід, виплатити іпотеку та заощадити гроші дітям на вищу освіту. Його історію розповідає Insider.

Як так сталося?

Джозеф (справжнє імʼя не розголошується) працює мережевим інженером. На початку 2020 року, коли він вже працював на постійній роботі за $117,500 на рік, йому зробили офер від ІТ-компанії з зарплатнею в $120 000. Джозеф збирався покинути першу роботу, але колега порадив йому не поспішати і спочатку спробувати поєднувати дві. До цього він не чув, щоб хтось поєднував дві роботи.

Джозеф подумав, що це можливо. Фактично на роботі він був зайнятий 4-5 годин, і міг би встигати все. До того ж, він міг у будь-який момент звільнитись з однієї з робіт, якби відчув, що не справляється.

Він приступив до своїх обовʼязків на другій роботі в травні. Через це йому довелось працювати додатково від 30 до 40 годин на тиждень. Через півроку компанія оголосила про скорочення, і Джозеф боявся, що постраждає його позиція. Тому почав шукати нову роботу.

Третю роботу Джозеф знайшов у лютому 2022. На той момент його друга робота віднімала вже не 30-40 годин на тиждень, а близько 5-8. Тому він вирішив поєднувати всі три.

«Друга робота стала дуже простою і була на 100% віддалена, то я вирішив не кидати її, коли отримав третю роботу. Я залишався, тому що там гарно платили, при цьому я майже нічого не робив», – розповідає він.

Сьогодні, працюючи на трьох роботах, Джозеф витрачає близько 40 годин на тиждень на додаток до кількох годин два-три вечори на тиждень. Він працював на третій роботі до вересня, після чого змінив її на «нову третю роботу» в жовтні з зарплатнею в $125 000 на рік.

Іпотека, машина, освіта

Джозеф сказав, що спочатку його дружині не подобалося, що він працює на кількох роботах. Вона вважала, що це морально неправильно. Але такий спосіб життя дав їм та їхнім двом дітям фінансову свободу.

За минулий рік Джозеф заробив $344 000, поєднуючи три фултайм-роботи. І в серпні виплатив $129 000, що залишалися по іпотеці.

«Ми змогли виплатити кредити за дім, за машини, купити машину моєму сину за готівку. Я хочу, щоб в майбутньому нам було так само фінансово комфортно.

Я досі живу на одну зарплату. Я не дозволяю собі думати, що у мене стало більше грошей на іграшки і подорожі. Але приємно, коли у тебе є можливість сказати: «А поїхали в Дісней Ленд» чи просто взяти і купити сушарку або посудомийку, не плануючи це заздалегідь», – розповідає чоловік.

Сам Джозеф не сильно переймається моральною стороною питання. Інколи він почувається винним по відношенню до колег, яких можуть скоротити з роботи – єдиної для них. Але не перед роботодавцем.

«Я людина на зарплатні. Не має значення, працюватиму я 15 годин на тиждень чи 40 – якщо я роблю роботу, заради якої вони мене найняли, значить, я заслуговую на ці гроші», – каже він.

Вигорання, але не звільнення

Джозеф зізнався, що «трохи вигорів» і тому не впевнений, як довго зможе продовжувати поєднувати три роботи. Але є речі, які тримають його. По-перше, він не хоче, щоб його діти влазити в «студентські борги» (в США дуже дорога вища освіта, і багато студентів змушені брати кредити на навчання).

«Я роблю це в першу чергу для того, щоб мати змогу заплатити дітям за коледж. Я бачу, як моя освіта допомогла мені, і хочу, щоб у них були принаймні ті ж самі можливості, що і у мене», – говорить Джозеф.

По-друге, він хоче забезпечити фінансову безпеку своїй сімʼї: «В поточній економічній ситуації і потенціально рецесії я б не здивувався, якби мене звільнили з двох або щонайменше однієї з робіт».

Джозеф допускає, що одного дня може звільнитися з перших двох робіт і лишитись лише на третій, яка є його справжньою пристрастю, більше підходить по профілю і пропонує більше карʼєрних переваг. Однак робити цього він не поспішає.

«Час від часу я думаю, що б я робив, якби у мене була лише одна робота? З усім цим вільним часом?»

Чому це цікаво

Хоча перебування на двох роботах одночасно не порушує федеральні закони чи закони штату, це може порушити деякі трудові договори та призвести до звільнення людей. Це вже траплялося з деякими працівниками в США.

І хоча інколи Джозеф переживає, що його можуть розкрити, він вважає, що ІТ-галузь – найкраще місце, де можна поєднувати декілька робіт.

«В ІТ ми насправді ніколи не працюємо всі 40 годин на тиждень», – зізнається Джозеф.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук