«Між роботою та життям не буває балансу», — співзасновник Reddit Оганян

Американський інвестор та підприємець Алексіс Оганян побудував венчурний фонд Seven Seven Six, а також співзаснував Reddit. Сьогодні він виховує дочку Олімпію разом з дружиною – американською тенісисткою Сереною Вілліамс, сімʼя очікує на другу дитину. Про те, як йому вдається поєднувати бізнес та особисте життя, Алексіс розповів Entrepreneur.

Балансу не існує

На думку Оганяна, ідеального балансу між роботою та життям не існує, і немає сенсу за ним гнатися.

«Я не думаю, що справа в балансі між роботою та особистим життям. В реальному житті робота і особисте життя ніколи не будуть 50 на 50. Ви ніколи цього не досягнете, і не повинні», – каже підприємець.

Але на його думку, надавати перевагу чомусь одному – теж неправильно. Інколи варто фокусуватись на карʼєрі, а інколи – на особистому житті. Це постійний процес, коли щось одне виходить на перший план, а потім навпаки.

До одруження Оганян постійно перебував в «режимі СЕО» і не задумувався про особисте життя. У 20 років він постійно підштовхував себе, не замислюючись про те, як харчується та чи достатньо часу приділяє вправам. Але після 30 все змінилось. Він став батьком.

«Я зрозумів, що потрібно все змінити, щоб я міг бути поряд з малечею якомога більше часу. І це одна з надздібностей буття батьком».

Типовий день Алексіса Оганяна

Сьогодні Оганян покладається на, як він це називає, «дисципліновану рутину» в наступній послідовності:

  • Він починає свій ранок із занурення у холодну воду, в якій проводить 10 хвилин.
  • Робить фізичні вправи.
  • Приймає душ.
  • Випиває першу чашку кави.
  • Записує цілі на день, як професійні, так і особисті.

Оганян завжди сідає вечеряти з сімʼєю о шостій вечора – без виключень. Він також використовує тактику «здивування та захоплення», яка може бути ефективною як під час сімейного відпочинку, так і в бізнесі.

«Набагато краще запам’ятовується, коли ти щось робиш не за шаблоном, ламаючи очікування. Це те, що ми радимо робити нашим засновникам, а я також роблю для своєї доньки та дружини — це інший бік рутини. Якщо по дефолту у вас є якась рутина і якісь очікування від неї, коли ви робите речі, що виходять за її межі – вони здаються несподіваними і незвичними».

Антистрес та батьківство

Для боротьби зі стресом Оганян робить перерви на прогулянки упродовж робочого дня. Він також повернувся до свого давнього хобі – малювання. Його дочка також захопилася цим, тож вони можуть проводити більше часу разом.

Оганян вважає, що батьківство допомогло йому краще пізнати себе як людину і як підприємця.

«Є ця маленька людина, про яку ти дбаєш більше, ніж про будь-що інше на світі. Насправді вас більше не хвилює ніщо інше в світі, окрім того, як вас сприймає ця дитина. Коли ви отримуєте таку дозу смирення, у вас неначе активується новий механізм – і це чудово. Як я вже сказав, за іронією долі, я думаю, що це зробило мене набагато кращим. Цей розділ моєї кар’єри як батька змушує попередній досвід виглядати як аматорський тур».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук