Хмарно і фізично в Україні. Чому міграція до локального дата-центру вже на часі – Датацентр «ПАРКОВИЙ»

Сьогодні велика кількість українських компаній та установ використовує спеціальні умови та безкоштовні ліцензії від закордонних хмарних провайдерів. Чи варто користуватися цими пропозиціями «до останнього», чому планувати міграцію до українського дата-центру доречно вже зараз, та яким критеріям має відповідати обраний ЦОД, розповідають представники ДЦ «ПАРКОВИЙ».

До української хмари

Ринок рухається вперед, і поки Україна створює залізні доводи на полі бою, національний цифровий бізнес та послуги мають ставати міцнішими, щоб успішно конкурувати без сторонньої допомоги. Особливо це стосується приватного бізнесу за напрямами, які традиційно є технологічно насиченими: IT, банківська сфера, телекомунікації тощо.

«Від початку широкомасштабної війни наша країна отримала величезну допомогу від корпорацій Microsoft, Amazon, Google інших для підтримки нашої ІТ-галузі. Сотні проєктів, тисячі систем було мігровано в публічні хмари. Цей крок допоміг витримати перші, найважчі місяці війни.

Слід зважати, що той безпрецедентний обсяг допомоги майже вичерпаний, і вже в листопаді цього року для багатьох програм він буде завершений. Що це означає? Саме зараз, для керівництва компаній постає вибір подальшого місця розміщення як мігрованих проектів, так і новостворених за час війни. Відтак необхідні кроки для збереження, подальшого розвитку та міграції цифрової хмарної інфраструктури бізнесу слід планувати вже сьогодні», – зазначає Олександр Ткаченко, головний архітектор хмарних рішень Датацентру «ПАРКОВИЙ».

Для державних підприємств і установ, які опікуються державними реєстрами, ситуація аналогічна. Також не слід забувати, що в післявоєнний час буде відновлено дію положень законодавства щодо хмарних послуг, якими забороняється обробляти інформацію з державною таємницею, а також розміщувати державні реєстри за межами України. Тож, фізична чи хмарна міграція до українського ЦОД стає дедалі актуальнішою.

Мігруємо – надійно

Убезпечити цифрові активи в процесі міграції, уникнути перешкод в роботі бізнесу та сервісів. На прикладі ДЦ «ПАРКОВИЙ» розбираємо, яким критеріям має відповідати технологічний і надійний дата-центр, до якого планується переїзд.

  • Відмовостійкість та забезпечення безперервності бізнесу. В «Парковому» ця надважлива характеристика підтверджена сертифікатом TIER ІІІ Design від Uptime Institute, до речі, єдиним в Україні серед комерційних дата-центрів. Можливість отримання такого сертифікату закладається ще на етапі побудови ЦОД. Окрім відмовостійкості, обладнання А-класу та готовності до будь-яких сценаріїв на практиці це означає, що будь-які операції з обслуговування та оновлення (в тому числі з заміною компонентів) виконуються без зупинки роботи дата-центру.
  • Сучасна IT-інфраструктура та рішення, прямі контакти і підтримка від виробників. В 2021 році в «Парковому» проведено радикальне оновлення на базі обладнання від Schneider Electric, Dell та Cisco. Хмарна інфраструктура забезпечується реалізацією на базі рішень VMware, Microsoft, Veeam з прямою підтримкою.
  • Фізичне та хмарне розміщення. В дата-центрі, окрім фізичного розміщення, доступний і повний спектр хмарних сервісів з орендою ресурсів в Україні або європейських дата-центрах. Також в портфоліо послуг – хмарне розміщення для продуктів SAP, для якого нещодавно проведено ресертифікацію та підтверджено відповідність інфраструктури найвищим міжнародним стандартам.
  • Безпека та швидке відновлення. Доступні можливості резервного копіювання, аварійного відновлення даних, кібербезпеки.

Процес безпечної міграції включає індивідуальний підбір ресурсів і сервісів, організований процес переміщення, розгортання та налаштовування інфраструктури, а також тестування і оптимізацію в процесі роботи. Окрім відмовостійкості та безперервного доступу забезпечується й цілодобова технічна підтримка. 

Мігрувати до провідного українського дата-центру можливо як з фізичної, так і з хмарної інфраструктури. При цьому клієнти ЦОД отримують для себе гібридну інфраструктуру, тобто розміщення фізичних серверів та створення хмарного середовища в межах однієї локації з можливістю масштабування системи в обидвох напрямках, на зменшення або зростання.

З практики «Паркового» відомі ситуації, коли величезна (у масштабах окремої компанії) хмарна інфраструктура мігрувала до дата-центру з мінімальним даунтаймом протягом години. 

Місяць – безкоштовно

Перший місяць розміщення серверного обладнання в загальному чи екранованому залі «Паркового» пропонується безоплатно*, за умови підписання договору строком від 4-х місяців. Окрім цього надаються тестові періоди для хмарних послуг ЦОД та його партнерів: тестування від 2-х тижнів в ЄС та від одного місяця в Україні. Для поточних клієнтів ДЦ також доступний безоплатний бекап з Veeam: локально, в Києві, або ж на території ЄС.

Є питання? 

Отримати консультацію щодо міграції до ДЦ «Парковий» можна за телефоном (044) 377-77-77, через пошту [email protected] або через форму на сайті.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук