«Індійських програмістів замінить ШІ», — гендиректор Stability AI Емад Мостак

Генеральний директор Stability AI Емад Мостак вважає, що більшість індійських програмістів втратять роботу через поширення штучного інтелекту. На його думку, це може статися вже в наступні два роки, передає CNBC.

  • Ну думку Мостака, ШІ з легкістю замінить розробників-аутсорсерів. Але не в країнах з більш жорстким трудовим законодавством.

«[В Індії] аутсорсингові програмісти до третього рівня зникнуть через 1-2 роки, тоді як у Франції ви ніколи не звільните розробника», – вважає Мостак.

  • Відповідно до звіту Bloomberg, в Індії проживає понад 5 мільйонів програмістів, яким найбільше загрожує вплив передових інструментів ШІ, таких як ChatGPT.
  • Технологічні гіганти Кремнієвої долини, банки Уолл-стріт, авіакомпанії та роздрібні торговці є клієнтами індійських аутсорсингових компаній.
  • Найбільшим аутсорсером в Індії є ІТ-сервісна та консалтингова фірма Tata Consultancy Services (TCS). Серед інших – Infosys і Wipro.
  • TCS зробила велику ставку на генеративний штучний інтелект, зобов’язавшись навчити понад 25 000 інженерів цій технології за допомогою сервісу Microsoft Azure Open AI, щоб «допомогти клієнтам прискорити впровадження цієї потужної нової технології».
  • В інтерв’ю CNBC у четвер генеральний директор TCS Ганапаті Субраманіам сказав, що в компанії почали використовувати machine-first підхід до виконання проектів приблизно чотири роки тому, і побачили, що штучний інтелект матиме «величезний вплив на те, як ми оперуємо і щось робимо».
  • Мостак повторив свою думку, що програмісти стануть непотрібними за 5 років. Але уточнив, що це стосується лише програмістів у традиційному сенсі.

«Чи писатимете ви код самостійно, якщо комп’ютер може робити це краще? Але він не буде робити це автоматично, це будуть AI-копайлоти. Тобто для класичного програмування потрібно менше людей, але чи потрібні вони для іншого? У цьому полягає питання, і це баланс, який ми повинні зрозуміти, тому що вплив на різні сфери також різний», – пояснив Мостак.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук