Vital Biosciences залучив $48 млн, будує «здоровий» Theranos: кілька капель крові на 50 тестів

Читати на RU

Стартап Vital Biosciences залучив новий раунд інвестицій для фінансування своїх розробок у сфері HealthTech. Про це пише Bloomberg.

  • Vital Biosciences працює над тим, щоб з кількох крапель крові можна було провести близько 50 лабораторних тестів за 20 хвилин.
  • Стартап залучив $48 млн, серед інвесторів — засновник OpenAI Сем Альтман, а також 8VC та Laboratory Corp. of America Holdings.
  • Представники стартапу стверджують: залучених коштів точно вистачить для того, щоб закінчити розробку їх продукту.

Звісно ж, Vital Biosciences не могли не порівняти з іншим проектом у цій сфері — сумнозвісним Theranos: його засновниця Елізабет Холмс також обіцяла робити аналізи з малого обʼєму крові, хоча амбіції були значно масштабнішими — одна капля крові на більш як сотню тестів. За час існування Theranos залучив $900 млн з оцінкою більш як $9 млрд.

Схожості у проектів дійсно є. Наприклад, як і у Theranos, у Vital Biosciences в основі лежить прилад для проведення аналізів крові — VitalOne. Він стоятиме у кабінеті лікаря і його ціль якраз у тому, щоб провести потрібний аналіз швидко і пацієнт міг отримати консультацію не після повторного візиту, а ще під час першого. При цьому в компанії немає такого акценту на красі приладу, як це було у ситуації з Theranos.

Очікується, що у 2024 році VitalOne пройде перші два тести, які мають засвідчити, що прилад здатен проводити нормальні тести, а також, що він може повноцінно функціонувати у типовому кабінеті лікаря. Це займе близько року (на кожний тест необхідно мінімум 6 місяців).

Стартап Vital Biosciences був створений у 2019 році.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук