Рекрутер Google розповів про помилки в резюме, що можуть завадити отриманню роботи

Вакансії в Google неймовірно конкурентні. За даними Forbes, компанія приймає понад два мільйони заявників на рік, тому отримати місце в Google важче, ніж потрапити в Гарвард. В розмові з CNBC колишній рекрутер Google Нолан Черч розповів про поширені помилки в резюме, які можуть завадити кандидату отримати роботу.

  • Нолан Черч, співзасновник і генеральний директор платформи Continuum для керівників, працював рекрутером Google з 2012 по 2015 роки. Він розповів CNBC, що найперші речі, які не хочеться бачити в резюме, — це велика кількість абзаців і «нескінченний потік тексту, який містить багато слів, але мало контексту».
  • За словами Черча, шансів просунутися вперед з використанням такого формату написання резюме у кандидатів практично немає. «Вміння бути лаконічним є вирішальною навичкою, і кандидати, які не можуть цього зробити у резюме, показують, що не зможуть писати лаконічно і на робочому місці».
  • Черч порадив кандидатам використовувати такі інструменти штучного інтелекту, як ChatGPT або Grammarly, щоб допомогти очистити та підтягнути своє резюме.
  • Ласло Бок, колишній керівник Google, який провів у компанії 20 років, побачив понад 20 000 резюме за час роботи в компанії. Він сказав, що найпоширенішими помилками є одруківки, погане форматування та надто довгі резюме.
  • «Хороше емпіричне правило — одна сторінка резюме на кожні десять років досвіду роботи. Коли ви вже в кімнаті на особистій співбесіді, резюме не має великого значення. Тож скоротіть його», — сказав Бок. 

Чому це цікаво?

Цього року в Google звільнили 12 000 співробітників, намагаючись скоротити витрати, а це означає, що процес найму, ймовірно, буде ще жорсткішим і складнішим, оскільки компанія збирається приймати на роботу менше співробітників.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук