Програма доступної іпотеки «єОселя» тепер доступна більшій кількості українців

1

Державна програма іпотечного кредитування «єОселя» розширюється — отримати пільговий кредит на житло можуть більше українців. Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, на цьому етапі програмою зможуть скористатися також ветерани війни, внутрішньо переміщені особи та громадян без власного житла.

Хто отримав доступ до «єОселі»?

На першому етапі кредити через «Дію» за кошти Укрфінжитла отримали захисники України, а також науковці, педагоги й лікарі. Зараз держава забезпечить кредитами під 7% річних:

  • ветеранів війни та членів їхніх сімей; учасників бойових дій; людей, які отримали інвалідність внаслідок війни; родини загиблих ветеранів та воїнів;
  • внутрішньо переміщених осіб;
  • громадян України без власного житла або у власності яких менше ніж 52,5 м² для однієї людини та додатково 21 м² на кожного наступного члена сім’ї.

Які умови?

Як повідомила міністр економіки Юлія Свириденко, придбати можна квартиру у будинку, що будується, або не старшому за три роки на момент укладення договору. Крім того, тепер взяти іпотеку можна й у Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. На тих територіях, які не перебувають в окупації та на яких не відбуваються активні бойові дії.

Основні умови виглядають наступним чином:

  • фіксована річна ставка у гривні — 7%;
  • перший внесок — від 20%;
  • термін кредитування — до 20 років.
Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Потрібно зауважити, що вибір житла це важливий процес. Краще буде звернутися до ріелторів, так як вони можуть надати експертну допомогу як спеціалісти в цій ніші. Віднайти житло, що відповідає потребам та умовам програми. Ріелтори мають широкий спектру інформації та досвіду, що спростить процес вибору та купівлі житла по програмі. І цим чином звернення до ріелтора забезпечить вам комфорт та впевненість у вашому рішенні. Ріелтори агентства https://komertsiya.com.ua/ допомагали мені та моїм батькам у підборі квартир для купівлі по програмі, загалом на пошук витратили майже два місяці, чекали, поки у продажі не з’явився необхідний варіант – обрали дві квартири на стадії котловану

Пошук