Google спрощує видалення особистої інформації користувачів із результатів пошуку

Читати на RU

Google представив кілька нових оновлень пошуку, які допоможуть користувачам контролювати свою особисту інформацію, конфіденційність і безпеку в інтернеті. Як повідомляє TechCrunch, зокрема компанія спростила пошук і видалення особистої інформації користувачів із пошуку.

  • Google збирається розгорнути нову інформаційну панель, яка інформуватиме користувачів, якщо в пошуку почнуть відображатися результати з їхньою контактною (приватною) інформацією.
  • Нова інформаційна панель заснована на інструменті Google «Результати про вас», який був запущений минулого року, і дозволяє легко подати запит на видалення результатів пошуку, які містять ваш номер телефону, домашню чи електронну адресу. 
  • Ви можете отримати доступ до цього інструменту в програмі Google, натиснувши фотографію свого облікового запису Google і вибравши «Результати про вас». Інструмент наразі доступний у США англійською мовою, але Google працює над тим, щоб незабаром запровадити його в інших країнах та іншими мовами.
  • «Ми давно маємо політику, яка дозволяє видаляти приватні зображення з пошуку. Тепер ми розширюємо ці засоби захисту, щоб дозволити людям видаляти з пошуку будь-які їхні особисті зображення, які вони більше не бажають відображати. Ви можете надіслати запит на видалення таких результатів з пошуку, якщо вони публікуються без дозволу», — написали Google у блозі.
  • Це вже не перше оновлення направлене на безпеку користувачів. На початку цього року Google інструмент, який допомагає захистити людей від випадкового зіткнення з відвертими зображеннями в пошуку. Завдяки цьому оновленню небажані зображення, як-от вміст для дорослих або насильство, тепер за умовчанням розмиватимуться.
  • Налаштування розмиття SafeSearch також стане доступним для користувачів у всьому світі цього місяця. Ви можете будь-коли змінити свої налаштування та вимкнути їх, якщо адміністратор пристрою чи акаунту не заблокував відповідні налаштування. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук