Щоб заманити працівників в офіси, Google запропонував їм платно жити в готелі на території кампусу

Читати на RU

Google пропонує «Літню спеціальну пропозицію» для співробітників, які можуть зі знижкою залишитися на ніч у готелі на території кампусу. Як повідомляє CNBC, ця пропозиція є частиною загальних зусиль компанія з повернення співробітників назад в офіси.

Що пропонує Google?

Кампус в Маунтін-В’ю. Джерело: Google
  • Google заявила, що штатні працівники можуть забронювати номер у готелі на території кампусу в Маунтін-В’ю за $99 за ніч, що вважається «літньою акцією». В описі зазначено, що спеціальна програма триватиме до 30 вересня і що компанія сподівається, що вона «полегшить для працівників Google перехід на гібридне робоче місце».
  • Оскільки акція призначена не для санкціонованих ділових поїздок, компанія не відшкодовуватиме таке проживання, але вимагатиме від працівників використовувати свої особисті кредитні картки.
  • «Тільки уявіть собі, що вранці не потрібно їхати в офіс, а замість цього ви можете отримати додаткову годину сну. Далі ви можете вийти зі своєї кімнати та швидко схопити смачний сніданок або потренуватися перед початком роботи», — йдеться в описі.
  • Готель, що належить Google, розташований у новому кампусі в Маунтін-В’ю, Каліфорнія, який компанія відкрила минулого року. Кампус площею 17 гектарів розташований поруч із дослідницьким центром Еймса NASA і вміщує 4000 співробітників, які працюють над рекламними продуктами Google.

Як відреагували співробітники?

Кампус в Маунтін-В’ю. Джерело: Google

Деякі співробітники прокоментували готельну угоду на внутрішніх дискусійних форумах. Найпопулярнішим мемом, що описує ситуацію стала сцена у фільмі «Злі дівчата», де головна героїня у виконанні Ліндсі Лохан каже «Ні, дякую».

Ще в одному мемі, створеному співробітниками йдеться про неоднозначну економічну політику компанії — «Тепер я можу повернути частину своєї заробітної плати Google». В інших постах жартують, що проживання в кампусі влітку може порушити «баланс між роботою та особистим життям».

При вартості в $99 за ніч готель коштуватиме приблизно $3000 на місяць, підкреслили співробітники у внутрішніх дискусіях, які переглядав CNBC. «Я платитиму більше, а отримаю загалом набагато менше за свою квартиру», — написав один із співробітників у темі обговорення.

Інший вважав, що це все ще занадто дорого. «Якби це було близько $60 за ніч, це могло б бути прекрасною альтернативою квартирам, але $99 ? Ні, дякую».

Чому це цікаво?

Минулого року Google почав повертати більшість співробітників до офісів в гібридному форматі роботи. Однак у місяці після обов’язкового RTO відвідування було рідкісним, оскільки працівники просто відмовилися це робити, посилаючись на високі витрати на житло біля офісів і більшу продуктивність під час віддаленої роботи, що відповідало рекордним прибуткам для компанії.

У червні компанія стала суворішою, оголосивши про нові заходи, які включали використання відвідуваності офісу в оцінках ефективності та відстеження даних бейджів. Керівник відділу кадрів компанії навіть попросив уже схвалених віддалених працівників переглянути свій статус і приєднатися до своїх колег в офісах.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук