Замість тисяч аркушів: в Україні запустять електронні архіви

Читати на RU

9 серпня 2023 року Міністерство цифрової трансформації (Мінцифри) та Державна архівна служба України оголосили про пілотний проект «е-Архів». Паперову документацію держави переводитимуть в онлайн. Про це йдеться на сайті Мінцифри.

Презентація проекту «е-Архів» за участі Мінюсту, Державної архівної служби, Мінцифри, фото Мінцифри
  • Різні державні органи щороку передають до архівів сотні тисяч аркушів паперових документів. Лише Міністерство юстиції щорічно передає близько 1200 справ паперових документів. А це 240 тисяч аркушів формату А4. Також, для електронних документів, які необхідно зберігати понад 10 років, виготовляються ще й засвідчені паперові копії.
  • Процес оцифрування цього потоку вже протестували. Тестування проходило в системі «АСКОД». На першому етапі було сформовано та передано окремі електронні документи Міністерства юстиції на зберігання до архіву Мін’юсту та до Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву.
  • Зараз цей проект планують масштабувати на всі органи держвлади.

«Ми створили усі умови, щоб архівні документи накопичувались, обліковувались та зберігались в електронному вигляді. До того ж, весь цей процес відбуватиметься автоматизовано. Тож тепер усього за кілька кліків можна буде знайти необхідні архівні відомості, а не переривати стоси паперових документів. Українські архіви стають ще доступніші», — говорить заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук