Я звільнився з роботи з зарплатнею в $120 000 на рік. На YouTube заробляю більше

Вінсент Чен покинув роботу фінансиста з хорошою зарплатнею. Сьогодні він заробляє на створенні контенту: керує фінансовим інформаційним бюлетенем під назвою Daily Market Briefs і веде акаунти в YouTube, TikTok та Instagram. Про свій досвід він розповів в колонці на Entrepereneur. AIN.UA пропонує скорочений переклад.

Фото: Entrepereneur

Я походжу з родини китайських емігрантів. У США ми були представниками нижчої ланки середнього класу, тож надлишку грошей в моєму дитинстві не було – мої батьки увесь час стикалися з фінансовими труднощами. Тому я дуже хотів, коли виросту, мати стабільну роботу. І сфера фінансів видавалась мені найбільш вдалою, тож я вступив в коледж на цю спеціальність.

Знайти першу роботу було дуже важко. У більшості моїх одногрупників були якісь звʼязки в корпоративній сфері, моє ж оточення переважно працювало у сфері обслуговування. Але я все ж влаштувався в один з банків. Батьки дуже пишалися тим, що мені вдалося пробитися в «білі комірці».

Мені знадобилось декілька місяців, щоб зрозуміти, що це – взагалі не то, чим я хотів би займатися. Мені продали казочку про те, що робота в фінансах – це сексі. Ти вдягаєшся в костюм, ідеш в офіс, де щось цілий день робиш. Але зрештою все виявляється дуже монотонним і забюрократизованим. Я робив багато презентацій в Power Point та Excel-таблиць, а на узгодження могли йти тижні, якщо не місяці.

В моїй компанії колеги постійно намагались «перепрацювати» один одного, щоб вразити босів і швидше отримати підвищення. Якось мені довелося працювати допізна, тому що всі в команді вирішили, що нам потрібно якнайшвидше закінчити проект. Я повертався додому о першій ночі, виснажений і сильно на стресі.

Пригадую, як одного вечора мама подзвонила запитати, чи прийду я додому вечеряти. Я був такий злий і роздратований, ніби вона питає про щось нечуване. Коли я прийшов додому й побачив вечерю, яку вона приготувала для мене, я не міг збагнути, як та чому я вирішив витратити зайві години на проект, а не час зі своєю родиною?

Ці переживання допомогли мені зрозуміти, що у мене нічого не лишилося. У мене не було часу після роботи: на друзів, сімʼю, приватне життя. Все, що я робив – працював в цій компанії. Я витрачав від 60 до 80 годин щотижня, будуючи бізнес для корпорації, тоді як міг би витрачати цей час на власну справу.

Я звільнився з роботи і зараз заробляю навіть більше

До звільнення я підійшов стратегічно. Я ще декілька місяців продовжував працювати, поступово розвиваючи свою контентну діяльність. Коли я звільнявся, вона вже приносила непогані гроші. Окрім того, у мене була фінансова подушка безпеки, на яку я заощаджував багато років. Тож, якби мій бізнес не вигорів, у мене були б гроші на те, щоб прожити рік і знайти таку саму роботу, з якої я пішов.

Зараз я працюю в основному над створенням контенту. Це включає присутність на таких платформах, як YouTube, TikTok та Instagram. Крім того, я керую фінансовим інформаційним бюлетенем під назвою Daily Market Briefs, мета якого надавати інвесторам щоденні новини без необхідності витрачати години на читання таких джерел, як Financial Times або Wall Street Journal.

Ще один проект, у якому я беру участь, — це контент-акселератор. Я також перебуваю в процесі відкриття бізнесу з обробки даних, спеціально розробленого для розсилки новин для творців контенту.

Зараз я відчуваю, що я досить задоволений своїм життям і ні про що не шкодую. Робота в компанії може дати відчуття безпеки та стабільності, але вас можуть звільнити наступного дня, тому ви ніколи не можете бути впевнені на сто відсотків.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук