iPhone 15 та Apple Watch 9 можуть показати вже 12 вересня

Читати на RU

Видання Bloomberg підготувало декілька матеріалів на тему того, що компанія Apple готує на осінню презентацію. Згідно з інформацією Марка Гурмана, головного інсайдера Bloomberg по темі Apple, презентація відбудеться 12 вересня. 

iPhone 15

Якщо коротко, iPhone 15 буде досить схожим до смартфону, який вже є на ринку. Більше оновлень отримає саме версія iPhone 15 Pro — рамки навколо екрану стануть ще тоншими, а сам смартфон — легшим. За рахунок цього здаватиметься, що iPhone 15 Pro отримає новий дизайн, хоча по суті залишиться практично таким же. Звісно, буде нова камера покращена камера, швидший процес і, як каже Гурман — зарядка з USB-C.

При цьому цьогоріч у Apple якраз підходить трирічний цикл оновлення лінійки: iPhone X вийшов у 2017-у, iPhone 12 у 2020 році, тепер у 2023-у ми маємо побачити iPhone 15. Щоправда, компанія зіштовхнулась з падінням попиту на смартфони у деяких регіонах і просто невеликого оновлення з новим процесором може не вистачити для того, щоб змусити потенційних покупців викласти $1000 і більше за новинку. 

Очікується, що iPhone 15 стане доступним вже 22 вересня. Разом з виходом нового смартфону компанія випустить і iOS 17 для всіх користувачів, поки нова версія операційної системи у беті. 

Apple Watch 9

Цьогоріч великого оновлення Apple Watch також чекати не варто. Дизайн залишиться точно таким, розмір дисплею — також, компанія певно додасть 1-2 функції. Така ж доля чекає Apple Watch Ultra. 

Згідно Bloomberg, повністю нові Apple Watch ми зможемо побачити лише у 2024-у чи 2025-у, коли компанія святкуватиме десяту річницю — тоді ж Apple представить Watch X. Це вже буде значне оновлення, новий дизайн та чимало нових функцій. 

За словами Гурмана, для Apple — це нормальна стратегія, що компанія не робить wow-продукт щороку у цій категорії. Компанія орієнтується на нових покупців Apple Watch або ж тих, у кого старі моделі. Саме тому годинники отримують невеликі оновлення. 

Версія Watch X же стане великим оновленням, як у свій час у iPhone зникла кнопка Home. Дизайнери Apple працюють над тим, щоб зробити годинник тоншим і працюють над створенням нового механізму кріплення ремінців. За словами інженерів Apple, нинішній механізм займає чимало місця, яке можна використати під батарею чи інші компоненти. Буде новий дисплей з кращим відображенням кольорів та чимало додаткових функцій. Версією Watch X компанія почне нову еру розвитку Apple Watch. 


Найімовірніше, на презентації 12 вересня на цьому зупиняться, можливо показавши ще невеликі оновлення інших продуктів та софту. Але восени Apple часто робить дві презентації, друга — про iPad та Mac. 

Згідно з Bloomberg, Apple анонсує одразу чотири нових процесори:

  • M3
  • M3 Pro
  • M3 Max
  • M3 Ultra

Ці процесори стануть частиною нових MacBook Air 2, оновлених 14 та 16-дюймових MacBook Pro, Mac mini, Mac Studio та, можливо, Mac Pro. 

Ще компанія працює над оновленням для 24-дюймових iMac і готує 30-дюймову версію та її, певно, цього року не покажуть.  

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук