«Київстар» за час війни перерахував у держбюджет понад 15 мільярдів гривень податків і зборів

Від початку повномасштабної війни національний телеком-оператор перерахував до державного бюджету 15,208 мільярдів гривень податків і зборів. У тому числі – 1,4 мільярда гривень збір за радіочастоти й 53 мільйони гривень військового збору. 

Крім сплачених у 2022 – 2023 роках податків, «Київстар» продовжує фінансувати державні соціальні проєкти. Так компанія направила 300 мільйонів гривень на відновлення цифрової інфраструктури України, виділила 55 мільйонів гривень на спеціальне обладнання для посилення кіберзахисту країни, фінансує оснащення інженерно-саперних груп у межах ініціативи «Нам тут жити», забезпечує інтернетом захисні об`єкти цивільної оборони та військові шпиталі тощо.  Для підтримки українських абонентів мобільного зв`язку телеком-оператор протягом повномасштабної війни надав бонусів і послуг без додаткової оплати на суму понад 500 мільйонів гривень. Загальна сума допомоги «Київстар» ЗСУ, абонентам, країні вже понад 1,370 мільярда гривень.

Крім допомоги ЗСУ та суспільству, «Київстар» відновлює та розвиває телеком-інфраструктуру України, запроваджує нові технології зв`язку, інвестує в енергонезалежність мобільної мережі. Так, від початку війни компанія модернізувала понад 10 тисяч базових станцій мережі 4G, що дозволило покращити радіопокриття в понад 3,4 тисячах населених пунктів. Завдяки професійній роботі співробітників компанії, 93% мережі на підконтрольній Україні території стабільно функціонує і забезпечує українців послугами зв`язку і передачі даних.   

Довідка про «Київстар»

«Київстар» – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2023 року обслуговував 24,1 мільйона абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 мільйона абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству і країні долати складнощі воєнного часу. Від початку повномасштабної війни компанія виділила понад 1,370 мільярда гривень допомоги на гуманітарні потреби ЗСУ, суспільства, абонентів. Єдиний акціонер Київстару – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем  і соціально відповідальною компанією. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук