Український вікіпедист Антон Процюк отримав відзнаку «Вікімедієць року».

Читати на RU

Український вікіпедист та координатор програм ГО «Вікімедіа Україна» Антон Процюк отримав почесну відзнаку «Вікімедієць року». Як повідомляє «Детектор медіа», цю відзнаку заснували у 2011 році та щороку нагороджують найуспішніших учасників вікіспільноти з усього світу.

Почесна відзнака для Антона Процюка. «Детектор медіа»

Антон Процюк є волонтером-редактором та адміністратором «Вікіпедії» уже понад десять років. У 2018 році долучився до ГО «Вікімедіа Україна» як менеджер проєктів, а з 2021 року керує програмною роботою організації як координатор програм. Антон також є членом керівного комітету хабу вікімедійних організацій Центрально-Східної Європи.

«Ця винагорода є визнанням роботи «Вікімедіа Україна» та української вікіспільноти з початку повномасштабного російського вторгнення. В умовах великої війни ми продовжували та продовжуємо роботу. Ця нагорода для усіх, хто попри все підтримує розвиток вільних знань та українських вікіпроєктів зокрема», — прокоментував Антон Процюк.

Організатори відзначили «Вікімедіа Україна» за організацію та підтримку фотоконкурсів, на кшталт міжнародних «Вікі любить Землю» та «Вікі любить пам’ятки», в українському вікіпросторі. Окрім цього, вони виокремили проєкти, як #1Lib1Ref, Місяць культурної дипломатії України, Боротьба з гендерним дисбалансом у Вікіпедії та Щорічний вікімарафон.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук