Кожен фронт важливий: національний IT-холдинг Linkos Group про принципи роботи під час війни 

Шлях, який зараз проходять мільйони українців та український бізнес зокрема — сповнений випробувань. Але будь-які випробування легше проходити, допомагаючи та підтримуючи одне одного. Саме тому з першого дня війни основні зусилля IT-холдингу Linkos Group спрямовані не тільки на підтримку власних проєктів, а й на допомогу нашій державі та Збройним Силам України. Про роботу під час війни, актуальні зміни в основних напрямках діяльності українського бізнесу та допомогу фронту розповіли Олеся Линник та Святослав Крижевич — керівні партнери ІТ-холдингу Linkos Group.

Якими були ваші дії в перші дні війни як власниці великого холдингу?

Олеся: Спочатку був шок, певно, як і в кожного українця, але паніка нікому не допомагає. Як власниця великої компанії, в якій працюють понад 500 співробітників, я прекрасно усвідомлювала рівень відповідальності за кожного. Тому важливо було зберігати спокій і приймати правильні дієві рішення, щоб допомогти тим, хто її потребував. А основна мета цієї підтримки — перемогти у війні. 

Зробити це можуть наші ЗСУ, а ми повинні їм допомогти, що й робимо особливо активно вже півтора року. 

Ще в перші дні на спеціальний рахунок НБУ ми перерахували 28 млн гривень на допомогу Збройним Силам України й це було правильне рішення. Донати на підтримку ТрО і ЗСУ склали понад 15 млн гривень. З першої миті війни ми вірили й віримо зараз у перемогу України, але вона можлива тільки якщо наближати її спільними зусиллями кожного українця. 

Що допомогло забезпечити роботу компанії на початку війни і на чому зосередились першочергово?

Святослав: Працювати ми фактично і не припиняли. Досвід віддаленої роботи у часи пандемії насправді допоміг максимально оперативно оговтатись та працювати із кожного куточку країни, де перебували наші співробітники. Тому, подбавши про безпеку співробітників, ми зосередились на забезпеченні військових найнеобхіднішим обладнанням: рації, біноклі з нічним баченням, тепловізори, ліки, їжа. Після того як напруга та жар перших днів війни почали зменшуватись, ми почали допомагати більш конкретніше, враховуючи потреби підрозділів, зосередилися на дронах, кулеметних станках, генераторах та всім необхідним для виконання військових завдань та захисту життя.

Чи вплинула на бізнес та його розвиток ваша активна робота, що спрямована на допомогу? 

Святослав: Linkos Group завжди будує плани й зосереджується на досягненні максимальних результатів, і сьогодні одним із напрямків нашої роботи є допомога. Тому щодня працюємо, допомагаємо, потім знову працюємо і допомагаємо. Ми розуміємо наскільки потужні наші бійці, але також знаємо, що поміч, яка надходить з тилу — надважлива. Ще в 2016 році ми допомогли запустити і до цієї пори підтримуємо виробництво, що спеціалізується на виготовленні сучасних кулеметних станків, щоб забезпечувати наших бійців, які вели боротьбу на сході країни, точністю та вогневою перевагою. Після початку повномасштабного вторгнення виробництво збільшило свої обсяги у 8 разів, та кожного місяця виготовляє до 40-50 станків. Окремий важливий напрям допомоги Linkos Group — автомобілі для ЗСУ. У мирному житті автівка — це засіб пересування. На фронті — це необхідність і можливість врятувати не одне життя. Враховуючи потреби конкретних підрозділів нам вже вдалося придбати та передати 40 машин.

Як розробники програмного забезпечення, наша компанія продовжує розвивати власні ІТ-продукти, безоплатно впроваджує їх в підрозділах ЗСУ, надає ліцензії для благодійних та волонтерських організацій, при цьому своєчасно сплачує податки для наповнення держбюджету, залучає до співпраці нових клієнтів та нових спеціалістів.

Наскільки складно зберігати баланс між керуванням компанією і розвитком бізнесу та координуванням такої кількості допомоги?

Олеся: Це взаємопов’язані речі — стабільність роботи компанії забезпечує наші стабільні можливості підтримувати військових. А саме наші військові забезпечують можливість українському бізнесу продовжувати працювати. 

Водночас щоб ми не робили, скільки б не допомагали, мені щоразу здається, що цього мало, адже війна досі триває… 

Я точно знаю, що кожен фронт важливий, кожен українець робить на своєму місці свій максимум і це те, що принесе нам перемогу.

Українські бізнеси — це потужний економічний фронт, адже вони продовжують працювати, платять податки, чим підтримують економіку країни, а також постійно допомагають ЗСУ. Так, до прикладу, загальний обсяг допомоги, який Linkos Group за останні півтора року надала українським захисникам та цивільному населенню на звільнених територіях, — становить понад 60 млн гривень! 

А поки ворог не зупиняється, тож і кожен українець має зосереджувати максимум зусиль, можливостей та ресурсів бізнесу для підтримки ЗСУ. Пам’ятаймо, що навіть невелика допомога сьогодні має значення та здатна наблизити нашу перемогу. Тож борімося, допомагаймо та наближаймо перемогу усі разом!

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук