iPhone 15 може отримати одне з найбільших оновлень за роки — USB-C замість Lightning 

Читати на RU

Очікується, що 12 вересня компанія Apple проведе презентацію, на якій серед іншого представить нові моделі iPhone — iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Усі моделі можуть отримати одне надважливе оновлення. 

  • Як пише CNBC, схоже, що компанія нарешті піде на поступки та цьогоріч таки поставить розʼєм USB-C замість Lightning, який використовується у смартфонах компанії з 2012 року. 
  • По суті, сьогодні iPhone та AirPods — це останні два популярних гаджети на ринку, яким потрібен не кабель USB-C, а інший — формату Lightning. Всі інші смартфони, ноутбуки, навушники та десятки інших гаджетів працюють саме з новим сучасним форматом. Як пише видання, тут мова не лише про зручність користувачів, але й певна стандартизація: це спростить життя, бізнесу та навчальним закладам, у яких техніка Apple користується популярністю. 
  • Сама компанія ніяк не коментує цю інформацію, але інформацію про USB-C підтверджує і Марк Гурман з Bloomberg, один з найбільших інсайдерів по темі Apple. 
  • Очевидно, на таку зміну Apple йде не від гарного життя. В ЄС з 2024 року вводять USB-C як єдиний стандарт для смартфонів. На думку чиновників, це дозволить європейцям економити до 250 млн євро щорічно і зменшить вплив на екологію через відходи. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук