В топ-10 безкоштовних ігор українського App Store – гра Black Russia. Вгадайте, хто її зробив

Читати на RU

В рейтингу найпопулярніших безкоштовних ігор для iOS – гра «про крімінальну росію» Black Russia. Її розробники — росіяни, які наймають співробітників та платять податки в рф.

Що таке Black Russia?

  • Гра, яка стала такою популярною серед українців, пропонує «насолодитися» колоритом кримінальної росії, поганяти на жигулях, попрацювати на заводі, вкрасти грошей і купити класний костюм «адідас» або посидіти в російському СІЗО. Грати можна за бандита, міліціонера, курʼєра тощо.
  • Колорит «блєк раші» дійсно важко заперечувати — кожна деталь повертає в суворі 90-ті, коли в злиднях жили всі, окрім хлопців з калашами. Схоже, саме за ці дивовижні інтерʼєри та екстерʼєри (і звісно Lada Kalina) сьогодні окупанти воюють в Україні.
  • На успіх гри серед українців звернув увагу Іван Мацур, продюсер та геймдизайнер української інді-студії Matsur Studio. Як зазначає розробник, Black Russia – це витвір російських ігроробів, які навіть не намагаються приховувати своє походження (є офіс в Дубліні, але навіщо?).

Хто це зробив?

  • Дійсно, розробники гри – студія Blackhub Games з офісами в Ірландії і… росії.
  • ООО «Блекхаб геймс» зареєстрований в Санкт-Петербурзі, є активним платником податків до бюджету рф, згідно з інформацією з держреєстрів. У компанії – чимало відкритих вакансій в росії.
  • У грі є внутрішня валюта, і Black Rassia приймає платежі через Apple Pay, підсанкційні «Яндекс.Деньги», QIWI чи PayPal, з яких платить податки в бюджет російської федерації. А в договорі оферти звісно є положення про співпрацю з держорганами.

Чому це цікаво

Редактор AIN.UA знайшла Black Russia на 10 місці в топі безкоштовних ігор на українському App Store. Чому російська гра, побудована навколо ностальгії за пострадянською розрухою, стала настільки популярною серед українців, які переживають сьогодні геноцид з боку «братського народу»? Не зрозуміти, що Black Russia – саме російська гра, важко (навіть якщо дуже хотіти), адже в її назві буквально є слово «росія», а на логотипі розміщено російський прапор.

Ще важче зрозуміти, чому гравці з України у такий нетривіальний спосіб перенаправляють власні кошти в держбюджет країни-агресорки, яка щоденно вбиває ракетами їх співгромадян.

Кожен з нас щоденно робить вибір, що слухати, якою мовою говорити і у що грати. Доки українці самі з доброї волі або якихось принципів обиратимуть російське – путін не відмовиться від ідеї поглинути Україну, а його війська продовжуватимуть нищити наші міста під приводом «звільнення рускоговорящего населенія».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук