Збірна України з Dota 2 знялася з чемпіонату світу, коли рф допустили до змагань

Читати на RU

28 серпня Міжнародна федерація кіберспорту (IESF) повернула росіян на свої турніри та скасовувала заборону на використання їхнього прапора, не зважаючи на усі протести Української федерації кіберспорту (UESF),

Як повідомляє Ligagame Esports Indonesi, а також деякі російські видання, після цього рішення збірна України знялася з чемпіонату світу з Dota 2 від IESF.

Повернення росіян

28 серпня Українська федерація кіберспорту (UESF) повідомила, що не дивлячись на усі протести та намагання української сторони завадити, міжнародній федерації кіберспорту IESF вдалося повернути росіян на свої турніри та відмінити заборону на використання прапору.

Як зазначає Кацапське інферно, раніше російським гравцям було дозволено виступати на змаганнях від IESF тільки в нейтральному статусі, а на чемпіонат світу в Румунії представники росії та білорусі не були допущені через те, що IESF не змогла «гарантувати безпеку усіх атлетів».

«Ми вбачаємо в цьому корупційну складову та підкуп голосів делегатів, бо міжнародна федерація і так погрязла в корупційних скандалах. Ми будемо опротестовувати це рішення у судовому порядку та боротись за переголосування цього питання», — зазначили в UESF.

При цьому це не означає повернення росіян у Федерацію Європи, в якій, спільними зусиллями більшості європейських федерацій, зупинили їх членство.

Бойкот турніру від української збірної

Виконавчий директор UESF Антон Маркелов у коментарі для «Кацапського інферно» відразу зазначив, що UESF бойкотуватиме майбутні турніри від IESF й рекомендуватиме учасникам чемпіонату світу IESF, що зараз проходить у Румунії, бойкотувати змагання, але фінальне рішення буде на розсуд гравців

«Ми виставляли свого кандидата в board (керівництво) IESF, але після цієї ситуації вирішили зняти його, бо не хочемо бути причетні до управління цим «дибілізмом». Ми будемо блокувати усі чемпіонати IESF, допоки вони не змінять своє рішення. Нашим збірним, які зараз виступають на чемпіонаті в Румунії, ми будемо рекомендувати це робити теж, але змусити не можемо. Вони ухвалюватимуть рішення на свій розсуд», — заявив Маркелов.

Невдовзі після цього стало відомо, що збірна України з гри Dota 2 відмовилася продовжувати виступ у плей-офф чемпіонату світу з Dota 2, який проходить в Румунії під егідою Міжнародної федерації кіберспорту.

Чому це важливо?

Звісно, росіяни вже святкують свою перемогу, та кажуть, що «треба привітати міжнародну федерацію, бо це логічне рішення на сьогоднішній день». Проте навіть росіяни визнають, що чемпіонат світу від IESF зовсім не флагманська подія, а в ігровій спільноті на нього майже ніхто не чекає.

У кіберспорті не прижились турніри для збірних. А чемпіонат світу від IESF – турнір низького рівня з невеликим призовим фондом та вкрай слабким складом учасником. А сама IESF не має жодного впливу на світовий кіберспорт — там вирішують видавці ігор та турнірні оператори.

Проте, українці не мають толерувати повернення росіян в будь-якому вигляді чи форматі. Ми маємо вимагати заборону та дискваліфікацію росіян всюди, де вони ще є. А рішення нашої збірної можна лише привітати.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук