Кінотеатр в рюкзаку — що вміє новий портативний проєктор Samsung The Freestyle 2-ї генерації?

Вдома чи на природі, під час відпочинку або у бізнес-відрядженні – варіантів, коли портативний проєктор Samsung The Freestyle «не залетить», майже немає. Після першої появи на ринку у 2022 році він викликав неабияку увагу поціновувачів великої діагоналі, і сьогодні компанія презентує наступну генерацію цього компактного пристрою з функцією Smart TV.

Час дізнатися, що вміє та чим відрізняється Samsung The Freestyle 2-ї генерації.

Портативний та зручний

Дизайн та форм-фактор проєктора залишилися незмінними, завдяки регульованій підставці його можна встановити буквально в будь-якому положенні й змінювати кут нахилу на 180°. Проєкціюйте зображення на будь-яку стіну або стелю, а пристрій автоматично підлаштує найкращі параметри для перегляду (корекція геометрії, фокус та кольори), навіть при використанні в похідних умовах, або в номері готелю. 

Концепт пристрою «все в одному» дозволить за декілька хвилин з коробки отримати налаштований домашній кінотеатр зі звуком 360°, який забезпечить вбудований 5 Вт динамік. Загалом проєктор дуже компактний, із висотою приблизно 17 см, вагою 830 г разом з підставкою. Споживання енергії теж помірне – максимальна потужність пристрою 50 Вт.

Для охочих кастомізувати зовнішній вигляд свого портативного проєктора для Samsung The Freestyle 2-ї генерації доступні повнорозмірні накладки-скіни з термопластичного поліуретану, які перетворять стандартний білий девайс на рожевий, бежевий або навіть зелений.

Окрім скінів серед аксесуарів є захисний кейс, який пропонується як додатковий аксесуар, має пази для фіксації проєктора всередині й забезпечить захист рівня IP55 від пилу та води при транспортуванні. Всі ці аксесуари були доступні й для The Freestyle.

Samsung The Freestyle 2-ї генерації – швидший і розумніший

Суттєвим вдосконаленням у The Freestyle 2-ї генерації стало поліпшення швидкодії інтерфейсу, в тому числі шляхом апгрейду оперативної пам’яті до 2 ГБ. Приємно, що «цикл життя» основної LED-лампи збільшився з 20 до 30 тисяч годин.

Окрім цього зазнав певних змін і пульт керування – тепер в комплект включено пульт Solar Cell із можливістю підзарядки від денного світла.

Завдяки проєкції з Samsung The Freestyle 2-ї генерації можна отримати «екран» для домашнього кінотеатру з діагоналлю від 30 до 100 дюймів. Цікавим нововведенням є можливість створення ще більшого Панорамного перегляду 160 за допомогою двох проєкторів. Завдяки цій функції доступна діагональ розшириться до 160 дюймів і формату 28:9 в горизонтальному розташуванні, і 120 дюймів (16:15) у вертикальному варіанті. Сама функція доступна для трансляції контенту з телефона.

Варто зазначити, що для провідного підключення зовнішніх джерел звуку та відео в Samsung The Freestyle 2-ї генерації, як і в попередній версії, використовується роз’єм micro HDMI, тож для зручності краще заздалегідь придбати відповідний перехідник.

Проєктор, Smart TV і не тільки

Завдяки фірмовій операційній системі Tizen портативний проєктор відмінно виступить у ролі Smart TV, забезпечивши доступ до сервісів Netflix, YouTube, Apple TV. А режим Mobile Mirroring дозволяє транслювати на великий екран відео- та ігровий контент з мобільних пристроїв Android та iOS за допомогою додатку SmartThings або ж через AirPlay 2. 

Окрім традиційного використання Samsung The Freestyle 2-ї генерації може стати непоганим доповненням для арт-інсталяцій, або створення певної атмосфери за рахунок освітлення. В цьому допоможуть режим Ambient, в якому різні візуальні ефекти (зображення, фото, різні написи та ін.) можна виводити на будь-яку поверхню, а також є додаткова напівпрозора кришка для об’єктива в комплекті, що створює розсіяне декоративне освітлення.

Тим, хто планує використовувати проєктор в умовах альтернативного електроживлення, варто звернути увагу, що для цього знадобиться підключити через USB Type-C доволі потужний павербанк. Також Samsung пропонує як додаткову опцію оригінальну портативну батарею з можливістю додаткової підзарядки мобільних пристроїв, яка забезпечить до 3-х годин автономної роботи проєктора.

Доступність в Україні

Вдосконалена, швидша та розумніша версія портативного проєктора Samsung The Freestyle 2-ї генерації офіційно представлена днями на виставці IFA 2023 в Берліні. В Україні офіційні продажі нової моделі стартуватимуть на початку жовтня 2023 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук