Топ-100 компаній з фінтеху та блокчейн-аутсорсингу в Європі: огляд від Hypra.fund

Читати на RU

Hypra.fund, що заснував у березні 2022 року колишній венчурний партнер одного з найактивніших українських фондів TA Ventures Ігор Перція, представив результати дослідження аутсорс ринку Європи. Відповідно до дослідження, Україна займає друге місце за кількістю аутсорс-компаній.

Як вказує Перція, дослідження надає уявлення про продуктивність, клієнтську базу та досягнення представлених компаній через ретельну процедуру оцінки. «Це корисний ресурс для компаній, які хочуть співпрацювати з надійними організаціями у сфері фінтеху та блокчейну, що дає їм необхідну інформацію для побудови обґрунтованих та стратегічних взаємин», — додає інвестор.

Середня мінімальна ціна проекту

Середня мінімальна ціна проекту на країну (залежно від розташування штаб-квартири компанії). Відповідно до результатів дослідження, найнижча ціна проекту виявилась у Швеції ($7500), а найдорожча — у Норвегії ($100 000). В Україні середня мінімальна ціна проекту складає близько $23 000.

Погодинна оплата

Інформація про погодинну оплату може допомогти зрозуміти діапазон очікуваних зарплат, від найнижчої до найвищої, в аутсорсингових компаніях, штаб-квартири яких розташовані в цих країнах. Значення представлені в доларах за годину.

Основні сектори

Ця хмара слів ілюструє основні сектори, в яких ці компанії пропонують свої послуги. Серед цих напрямків – блокчейн, Інтернет речей, розробка додатків для різних пристроїв.

Спрямування компаній по роках заснування

Технологічний розвиток і нові технічні потреби потенційних замовників стимулюють створення нових компаній, тим самим сприяючи зростанню галузі. Дані візуалізують кількість компаній, які були засновані протягом багатьох років, класифікованих за їхньою орієнтацією на надання послуг.

Країни з розвиненим аутсорсом

Розподіл перспективних аутсорсингових компаній по Ттоп-7 різних країн. Зокрема, тут вказується кількість таких фірм, які мають штаб-квартири в кожній із цих країн.

Лідером є Польща, яка має 30 аутсорсних компанії, на другому місці — Україна з 19 компаніями, а замикає трійку лідерів Британія, 12 компаній.

Кореляція між розміром компаній і рівнем доходу

Кореляція між розміром компаній (на основі кількості працівників) і рівнем їх доходу. Візуалізація ілюструє кількість компаній, що відповідають різним рівням доходів і розмірам компаній, як зазначено кольоровими кодами.

Методологія

В Hypra.fund розповіли, як збирали інформацію.

  • Для звіту було використано різноманітні джерела, включаючи веб-сайти компаній, рейтинги та конкретні платформи, такі як Clutch.co, GoodFirms.co, ROI4CIO.com, Glassdoor.com, Arcadier API, ZoomInfo.com, Sortlist.com, DesignRush.com, TechImply.com, Growjo.com, RocketReach.co, Apollo.io, Tracxn.com, Pitchbook.com, TopDevelopers.
  • Понад 70% учасних компаній підтвердили свої дані, що підтверджує достовірність звіту. Звіт чітко вказує на ті компанії, чиї дані залишаються непідтвердженими, як «непідтверджені компанією» і запрошує їх звернутися до організаторів для виправлення/підтвердження інформації.
  • Дослідження включає інтерв’ю з десятьма виконавчими директорами значущих аутсорсингових компаній, які розкривають свої погляди на поточну ситуацію у галузі та майбутнє їх конкретних організацій.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук