Російські військові хакери намагаються атакувати пристрої українських захисників

Читати на RU

Російські військові хакери атакували пристрої українських захисників, намагаючись викрасти конфіденційну інформацію з поля бою, яка могла б допомогти Кремлю у веденні бойових дій проти України.

Як повідомляє CNN, з посиланням на СБУ, а також звіти Сполучених Штатів та їхніх союзників, мова йде про атаки на Android-планшети, які українські військові використовували для «планування та виконання бойових завдань».

Джерело фото: Благодійний фонд «Зорі надії»
  • Шкідливе програмне забезпечення, створене російськими хакерами, було розроблене для викрадення даних, які надсилаються з мобільних пристроїв українських захисників через супутникову систему Starlink, повідомляє СБУ. 
  • Відповідно до звітів США та їхніх союзників із «П’яти очей» — Австралії, Канади, Нової Зеландії та Великої Британії — боротьба за контроль над конфіденційними військовими даними в кіберпросторі є одним з ключових напрямків у повномасштабній війні проти України.
  • Незрозуміло, наскільки успішними були спроби злому. Служба безпеки України заявила, що «заблокувала» деякі спроби злому, але також визнала, що росіянам вдалося захопити деякі планшети на полі бою та встановити на них шкідливе програмне забезпечення.
  • «Зловмисне програмне забезпечення для мобільних пристроїв є особливо підступним, оскільки воно може повідомляти спецслужбам про фізичне місцезнаходження цілей», — сказав Джон Хултквіст, головний аналітик фірми безпеки Mandiant, яка належить Google.
  • США та їхні союзники звинуватили в кіберактивності сумнозвісний хакерський підрозділ Sandworm, який знаходиться у підпорядкуванні управління військової розвідки Росії. Ця група також була відповідальна за кібератаки, що призвели до відключення електроенергії в Україні у 2015 і 2016 роках.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук