Скільки коштує зʼїздити на Burning Man: квиток — $800, інші витрати — багато тисяч доларів

9-денна подія в пустелі Блек Рок у Неваді, приблизно за 200 км від Рено, приваблює десятки тисяч відвідувачів щорічно. Квиток коштує в $800, включаючи податки і збори та паркомісце, але загальна вартість перебування на фестивалі може сягати десятків тисяч доларів.

Ціни на квитки

  • Для людей, які переживають фінансові труднощі – $225. Цього року на Burning Man пропонували 5000 квитків за цією програмою.
  • Звичайний квиток – $575 + $51,75 податку на розваги штату Невада. Організатори стверджують, що це – найпопулярніша пропозиція серед «бьорнерів».
  • FOMO-квитки – від $1500 до $2 750. Ці квитки купують бьорнери, які хочуть зарезервувати за собою місце за два місяці до старту офіційних продажів.

Додатково сплачується збір в $4 до кожного квитка + 3,4% від суми за розрахунок кредитною карткою.

Обовʼязкові витрати

  • За кожну одиницю транспорту, яка прямує до Блек Рок Сіті, потрібно обовʼязково сплатити $150.
  • Для бьорнерів з фінансовими труднощами діє знижка, тож пропуск для свого транспорту вони можуть придбати за $75.

Пропуски для транспорту також обкладаються податком в $4 + 3.4% за процесинг.

Таким чином, як пише Insider, кожен бьорнер сплачує в середньому $800 тільки за те, щоб заїхати на територію фестивалю (включаючи квиток, парко-місце, податки та збори). Це не включаючи витрати на пальне, щоб дістатися пустелі, а також на туристичне спорядження та харчі (аскетичне дворазове харчування на «групових кухнях», які організовують досвідчені бьорнери, коштує $10 на день), щоб якось жити там упродовж 9 днів. Організатори фестивалю також склали перелік того, що краще мати відвідувачам для комфортного перебування:

Burning Man list of recommended items to bring.
Скріншот із веб-сайту Burning Man з переліком речей, які рекомендується взяти з собою

Не кажучи вже про вартість перельоту для іноземців, зокрема і українців.

Що стосується ночівлі, то багато людей ставлять намети, орендують автофургони або навіть зупиняються в юртах. Оренда фургону може коштувати від $5 500 до $7 000, найдорожчий варіант фургону, в якому може поміщатися багато людей – $10 000.

Yurts at Burning Man

Оренда намету може обійтися в $3000 – $11500. Був випадок, коли на Burning Man організували люксовий намет з шеф-кухарем, за перебування в якому брали до $100 000! Але потім організатори заборонили таке на фестивалі.

Опціональні витрати

Тимчасове містечко, яке щорічно відбудовують в пустелі Блек Рок для проведення фестивалю, дуже велике. Щоб обійти його пішки, доведеться витратити чимало сил. Тому на Burning Man поширені велосипеди. Оренда велосипеда може коштувати від $80 до $125 на період проведення фестивалю.

Ще одна стаття витрат – одяг. На Burning Man панує своя атмосфера, люди тут самовиражаються як можуть, багато хто готовий викласти чималі кошти на сай-фай або стім-панк костюм, щоб привернути до себе увагу. Звісно, наряджатися не обовʼязково, або ж ви можете щось зробити з речей, які і так вже є у вашому гардеробі.

A Burning Man attendee wearing a red cloak, sunglasses, and a horned helmet in front of dozens of bikes on the playa.

Одним з 10 принципів Burning Man є дарування. Тому учасники фестивалю часто привозять з собою подарунки, якими обмінюються з іншими. Це ще одна чимала стаття витрат.

Підсумуємо

За найскромнішими підрахунками, відвідування Burning Man обійдеться вам щонайменше в $1000-$2000. І це лише в тому випадку, якщо ви будете дуже і дуже економними.

В усіх інших випадках готуйтесь витратити декілька тисяч, а то і десятків тисяч доларів за можливість як слід відірватися на Burning Man.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук